WSJ: Συνομιλίες MetLife, Hartford για πιθανή συγχώνευση

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 12:27

Την αμερικανική πάροχο ασφαλιστικών προϊόντων ζωής και ιδιοκτησίας Hartford Financial Services φέρεται να προσέγγισε η μεγαλύτερη εταιρεία ασφαλειών ζωής στις ΗΠΑ MetLife, σχετικά με μια πιθανή συγχώνευση, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Wall Street Journal.

Όπως διευκρίνισαν στην εφημερίδα πηγές προσκείμενες στο θέμα, οι συζητήσεις δεν οδήγησαν πουθενά. Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών δεν ήταν διαθέσιμοι να σχολιάσουν το θέμα.

Σε μια προσπάθεια να αντεπεξέλθει στην πιστωτική κρίση, η MetLife ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πούλησε 75 εκατ. μετοχές στην τιμή των 26,50 δολαρίων έκαστη, συγκεντρώνοντας σχεδόν δύο δισ. δολάρια.

Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα, η Hartford αποκάλυψε ότι θα λάβει επένδυση ύψους 2,5 δισ. δολαρίων από την Allianz, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με επενδυτικές απώλειες άνω των δύο δισ. δολαρίων, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας των συμμετοχών της στον τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, η Hartford αποκάλυψε ότι ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος συμφώνησε να αγοράσει προνομιούχες μετοχές αξίας 750 εκατ. δολαρίων, στην τιμή των 31 δολαρίων έκαστη, και υποτελή χρεόγραφα μειωμένης εξασφάλισης, αξίας 1,75 δισ. δολαρίων, με απόδοση 10%.

Η Allianz θα λάβει επίσης δικαιώματα αγοράς κοινών μετοχών, αξίας 1,75 δισ. δολαρίων, στην τιμή των 25,32 δολαρίων ανά μετοχή, υποκείμενα στην έγκριση των επενδυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα