Ενισχύουν τη συνεργασία τους Standard & Poor’s Risk Solutions, Hellastat

Για την παροχή πιστοληπτικής βαθμολογίας και πληροφόρησης σε ΜΜΕ
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 12:53
UPD:12:55

Τη σύναψη νέας συνεργασίας για την παροχή μιας καινούργιας υπηρεσίας – ειδικά για την ελληνική αγορά – η οποία θα συνδυάζει τις πιθανότητες αθέτησης (probabilities of default, PD) της Standard & Poor’s και τα δεδομένα και τις πληροφορίες της Hellastat, ανακοίνωσαν οι Standard & Poor’s Risk Solutions και Hellastat.

«Ο τρόπος με τον οποίον επεκτείνεται η συνεργασία μας είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα», δήλωσε ο Stuart Shipperlee, υπεύθυνος των προϊόντων PD στη Standard & Poor’s Risk Solutions. «Πιστεύουμε εδώ και καιρό ότι η βαθμολογία μας για την πιθανότητα αθέτησης (PD scores) μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εμπορική πίστωση (trade credit) και τις μικρότερες χρηματοοικονομικές αγορές που θα εξυπηρετήσει το νέο προϊόν της Hellastat».

Σύμφωνα με τον Πάνο Μιχαλόπουλο, ιδρυτικό εταίρο της Hellastat, «χάρη σε αυτή τη νέα υπηρεσία, η ποιότητα της πληροφόρησης για την πιστοληπτική ικανότητα (credit information) που παρέχει η Standard & Poor’s στα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα και στις διεθνείς κεφαλαιαγορές θα είναι πλέον διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά».

Σημειώνεται ότι, ήδη, η Standard & Poor’s χρησιμοποιεί τα δεδομένα των οικονομικών καταστάσεων από την Hellastat καθώς και τα στοιχεία που αφορούν στην πιθανότητα αθέτησης από τρεις κορυφαίες ελληνικές τράπεζες για να προσδιορίσει τις πιθανότητες αθέτησης από ένα έως πέντε έτη για περισσότερες από 35.000 ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με βάση το διαδικτυακό μοντέλο Credit Risk Tracker Greece.

Το προϊόν περιλαμβάνει επίσης μοντέλα αξιολόγησης φερεγγυότητας για πέντε διαφορετικούς κλάδους της ελληνικής αγοράς, καλύπτοντας πάνω από 50 τομείς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα