Ενισχύεται το ευρώ

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 13:12

Ενισχύεται σήμερα το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος ξεπερνώντας τα 1,37 δολάρια.

Παράλληλα, το γιεν υποχωρεί από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών έναντι του κοινού νομίσματος και τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών έναντι του δολαρίου στα οποία είχε αναρριχηθεί χθες.

Η χθεσινή κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Τράπεζας της Αγγλίας, της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας, της κεντρικής τράπεζας του Καναδά και της κεντρικής τράπεζας της Σουηδίας να μειώσουν τα βασικά επιτόκιά τους κατά 0,50% δεν κατάφερε αρχικά να κατευνάσει τον πανικό των επενδυτών στις χρηματιστηριακές αγορές.

Το κλίμα ήταν ωστόσο καλύτερο σήμερα, με τις μετοχές στην Ευρώπη να ανακάμπτουν ενώ ανοδικά κινείται ο δείκτης συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στις ΗΠΑ, παρέχοντας ένδειξη για θετική εκκίνηση των σημερινών συνεδριάσεων στη Γουόλ Στριτ.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε, το μεσημέρι, με 1,3745 δολάρια έναντι 1,3656 δολαρίων αργά χθες βράδυ.

Η ισοτιμία, εξάλλου, του ιαπωνικού νομίσματος με το κοινό νόμισμα εξασθενούσε στα 138,59 γιεν ανά ευρώ έναντι 135,42 γιεν ανά ευρώ χθες βράδυ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα