Ε.Ε.: Συμφωνία επί του νομοθετικού πακέτου για τις θαλάσσιες μεταφορές

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 15:33

Σε πολιτική συμφωνία για τις προτάσεις Οδηγιών που αφορούν τις υποχρεώσεις του Κράτους Σημαίας και την ασφάλιση των πλοιοκτητών για ναυτικές απαιτήσεις, κατέληξε ομόφωνα σήμερα στο Λουξεμβούργο, το Συμβούλιο Υπουργών Θαλασσίων Μεταφορών. Παράλληλα το Συμβούλιο προέβη και στην υιοθέτηση της Δήλωσης των Κρατών Μελών της Ε.Ε. για την ασφάλεια ναυσιπλοΐας.

Ειδικότερα με την υιοθέτηση των εν λόγω μέτρων, επιδιώκεται η βελτίωση της επίδοσης του Κράτους Σημαίας σε σχέση με την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις ισχύουσες Διεθνείς Συμβάσεις του ΙΜΟ και προβλέπεται ο έλεγχος από τα παράκτια Κράτη Μέλη των πλοίων που καταπλέουν σε λιμάνι ή διαπλέουν τα χωρικά τους ύδατα αναφορικά με την ασφαλιστική τους κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος.

Την χώρα μας εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Ι. Τζωάννος, ο οποίος συνοδεύοταν από τον Β’ υπαρχηγό ΛΣ, αντιναύαρχο Γεώργιο Γιαννημάρα, και εκπροσώπους της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ε.Ε..



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα