Κ. Χατζηδάκης: Οριακές αλλά σημαντικές βελτιώσεις για εργαζομένους της ΟΑ

Επικρίσεις για τη στάση της ΟΣΠΑ από τον υπουργό Μεταφορών
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 18:53
UPD:19:07

«Οριακές» αλλά «σημαντικές για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων βελτιώσεις» θα περιέχει το τελικό πακέτο για τους εργαζομένους της Ολυμπιακής.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ανέφερε πως στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή να έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους εργαζομένους της αεροπορικής εταιρείας, προκειμένου

μέχρι την επόμενη εβδομάδα να παρουσιαστούν οι οριστικές θέσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή.

Διαβεβαιώνοντας πως το σχέδιο για τους εργαζομένους έχει γερές νομικές βάσεις, ο κ. Χατζηγάκης επέκρινε την ΟΣΠΑ για τη στάση της, υποστηρίζοντας ότι με εξώδικο που του απέστειλε http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/09/1575011.htm ζητά πληροφόρηση, η οποία όμως, όπως ανέφερε, είναι ήδη γνωστή.

«Κάποτε, ο διάλογος στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνεται με σύγχρονους ευρωπαϊκούς όρους και όχι με τριτοκοσμικούς» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τους 260 πρώην εργαζόμενους της Ολυμπιακής, ο υπουργός Μεταφορών αναγνώρισε πως «βρίσκονται πραγματικά μπροστά σε ένα πρόβλημα που προέκυψε γιατί η λύση του 2003 είχε συνδεθεί με υποθέσεις που σχετιζόταν με το μέλλον και δεν ήταν μια στέρεα νομική λύση». Συμπλήρωσε δε πως το θέμα είναι στα δικαστήρια και πως πρέπει να γίνει σεβαστή η διαδικασία που σχετίζεται με τη Δικαιοσύνη. «Από εκεί και πέρα είμαι στη διάθεσή τους για περαιτέρω διάλογο» τόνισε.

Τέλος, μετά από σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως για τους πιλότους και για τους φροντιστές υπάρχουν κάποια πρόσθετα μέτρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα