Εικόνα κατάρρευσης

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008 00:01

Σε πορεία ελεύθερης πτώσης παρέμειναν χθες οι διεθνείς μετοχές, καθώς οι πρωτοβουλίες κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών για στήριξη του τραπεζικού συστήματος και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις αγορές δεν φαίνεται προς το παρόν να αποδίδουν.

Παρά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομίας ότι εξετάζει την εξαγορά μετοχικών μεριδίων σε τράπεζες, οι δείκτες στη Wall Street υποχώρησαν για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση.

Ο Dow Jones βρίσκεται πλέον μία ανάσα από τις 9.000 μονάδες, όταν στις αρχές του έτους κυμαινόταν στις 13.000 μονάδες. Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκαν χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, αλλά και αυτοκινητοβιομηχανίες με την General Motors να διολισθαίνει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Σημαντικές απώλειες παρουσίασαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst υποχώρησε 2,3% στις 918,85 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE100 έκλεισε με απώλειες 1,21%, ενώ στη Φραγκφούρτη ο Χetra Dax υποχώρησε 2,53%. Στο Παρίσι ο CAC 40 τερμάτισε μειωμένος κατά 1,55%, παρά το γεγονός ότι είχε ανοίξει με κέρδη 2%. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι τραπεζικοί τίτλοι. Στο κόκκινο βρέθηκαν και οι πετρελαιοβιομηχανίες μετά τη διολίσθηση των τιμών του αργού κάτω από τα 87 δολ. το βαρέλι.

Στις αγορές συναλλάγματος, μεγάλος «ηττημένος» της χθεσινής συνεδρίασης ήταν το γιεν, που υποχώρησε σημαντικά έναντι τόσο του δολαρίου όσο και του ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα