Προβλέψεις για αύξηση των τιμών στις νέες κατοικίες του Βουκουρεστίου

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008 10:31

«Στην αγορά νέων κατοικιών εκτιμούμε πως θα υπάρξει αύξηση των τιμών κατά 10% με 15% έως τα τέλη του έτους, καθώς λαμβάνουμε υπόψη πως η ζήτηση είναι μεγαλύτερη της προσφοράς και πως η ολοκλήρωση ορισμένων επενδυτικών εγχειρημάτων κατασκευής κατοικιών που έχει προγραμματιστεί μέσα στο 2008 ενδέχεται να παραταθεί. Παράλληλα, οι επενδυτές θα πρέπει να προχωρήσουν σε αύξηση των τιμών των νέων κατοικιών εξαιτίας των σημαντικών πιέσεων που ασκεί η άνοδος των τιμών στα οικοδομικά υλικά, τα οικοδομήσιμα τεμάχια γης, την εργατική δύναμη του κλάδου και των υπηρεσιών κοινής ωφελείας». Τα παραπάνω υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η τελευταία έκθεση της εταιρείας Coldwell Banker αναφορικά με την αγορά κατοικιών του Βουκουρεστίου.

Αναφορικά με την αγορά παλαιών κατοικιών, η οποία κατέγραψε διορθωτικές τάσεις στο πρώτο εξάμηνο του έτους με την υποχώρηση των τιμών κατά 5 με 10%, η έκθεση υποστηρίζει πως έως τα τέλη του έτους θα καταγραφτεί εκ νέου αύξηση των τιμών μεταξύ 5 και 10% ως αποτέλεσμα της διατήρησης της ζήτησης σε υψηλά επίπεδα.

Το κόστος κατασκευής κατοικιών το 2008 θα διαμορφωθεί μεταξύ 750 και 800 ευρώ το τ.μ., έναντι 650 – 700 ευρώ το τ.μ. το 2007, υποστηρίζει η Coldwell Banker, προσθέτοντας πως τα υψηλότερα επίπεδα τιμών στις νέες κατοικίες παραμένουν στη βόρειο-κεντρική περιοχή της πόλης (7,3 χιλ. ευρώ το τ.μ.).

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα