Goldman Sachs: Υποχώρηση κερδών και νέα αναδιοργάνωση τμημάτων

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 16:38
UPD:16:47
REUTERS/David Gray

Η Goldman Sachs δήλωσε ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 43% το τρίτο τρίμηνο, καθιστώντας την τελευταία εταιρεία της Wall Street που υποφέρει από «ανυδρία» κατά τη σύναψη συμφωνιών. Ο τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε επίσης ευρεία αναδιοργάνωση στα τμήματά του.

Η τράπεζα δήλωσε την Τρίτη ότι κέρδισε 3,07 δισεκατομμύρια δολάρια, από 5,38 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο. Ωστόσο, τα κέρδη ανά μετοχή των 8,25 δολαρίων ξεπέρασαν τα 7,75 δολάρια ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 12% στα 11,98 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό ξεπέρασε τα 11,42 δισεκατομμύρια δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Goldman επιβεβαίωσε επίσης έναν ευρύ ανασχηματισμό στον τρόπο οργάνωσης της, από τους μεγαλύτερους στην ιστορία της εταιρείας, καθώς ο κολοσσός της Wall Street προχώρησε σε νέα αναμόρφωση σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών.

Συγκεκριμένα, η Goldman θα συνδυάσει τις επενδυτικές-τραπεζικές και εμπορικές δραστηριότητές της σε μια μονάδα, ενώ θα συγχωνεύσει τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας σε μια άλλη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Wall Street Journal



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα