ΓΣΕΕ: Απαράδεκτη μεθόδευση ανατροπής του ωραρίου των καταστημάτων

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008 13:56

Για απαράδεκτη μεθόδευση ανατροπής του ωραρίου των καταστημάτων κάνει λόγο η ΓΣΕΕ, με αφορμή την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/10/1575385.htm , εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή της στον αγώνα και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

«Όσοι εθελοτυφλούν και δε θέλουν να αποδεχθούν ότι για την κρίση στην αγορά δεν φταίει το ωράριο αλλά η έλλειψη χρημάτων απ’τους εργαζόμενους και τους πολίτες, μάλλον έχουν διαλέξει λάθος επάγγελμα», σημειώνει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ και συνεχίζει στο ίδιο ύφος:

«Η φοροεπιδρομή, η λιτότητα και η ακρίβεια έχει μειώσει δραματικά το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων και ως εκ τούτου την κίνηση στην αγορά. Όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική ας μην ελπίζουν ότι θα λυθεί το πρόβλημα, λειτουργώντας ακόμη και 168 ώρες την εβδομάδα τα καταστήματα θα είναι άδεια όσο οι τσέπες είναι άδειες».

«Οι εργαζόμενοι – ενωμένοι και αποφασισμένοι», καταλήγει η Συνομοσπονδία, «θα αντιπαλέψουν αυτές τις μεσαιωνικές λογικές εργασιακής βαρβαρότητας και εξαφάνισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προς όφελος των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα