Τα αλλάζει όλα (πάλι) στη Goldman Sachs ο Σόλομον

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 12:13
UPD:12:20
REUTERS/Brendan McDermid

Ο Ντέιβιντ Σόλομον προωθεί την τρίτη μεγάλη αναδιάρθρωση στην Goldman Sachs σε διάστημα τεσσάρων ετών, ακυρώνοντας ουσιαστικά αποφάσεις που έλαβε πριν από λιγότερο από δύο έτη. 

Ο κολοσσός της Wall Street σχεδιάζει και πάλι να συνδυάσει τον νέο επεκτεινόμενο κλάδο διαχείρισης ενεργητικού (asset management) με τις δραστηριότητες ιδιωτικού πλούτου (private wealth) σε μία μονάδα, την οποία θα διαχειρίζεται ο Μαρκ Ναχμάν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, που επικαλείται το Bloomberg. Παράλληλα θα "συγχωνεύσει" τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής (investment banking) και πράξεων σε χρηματοοικονομικές αγορές (trading) σε ενιαίο όμιλο που θα διαχειρίζονται οι Νταν Τις, Τζιμ Εσποζίτο και Άσοκ Βαράνταν. Η μονάδα λιανικής τραπεζικής, που εμφανίζει ζημιές, θα διασπαστεί. 

Οι κινήσεις αυτές σηματοδοτούν αλλαγή ρότας για τον 60χρονο Σόλομον, όπως σχολιάζει το Bloomberg. Και τούτο γιατί πριν από δύο χρόνια προχώρησε στα σχέδιά του για διαχωρισμό των μονάδων asset management και private wealth παρά τον έντονο σκεπτικισμό που εκφραζόταν μέσα στην τράπεζα. Επίσης  δίσταζε να ενώσει τις δραστηριότητες investment banking και trading. 

H πιο εντυπωσιακή κίνησή του πάντως είναι το γεγονός ότι βάζει απότομο μαχαίρι στα όνειρα για ανάπτυξη του τμήματος λιανικής τραπεζικής. Το τμήμα που διαχειρίζεται υπηρεσίες προς επιχειρήσεις θα λειτουργεί στο εξής ως ξεχωριστή μονάδα, η οποία ονομάζεται Platform Solutions - υπό τη διεύθυνση της Στέφανι Κοέν, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Εκπρόσωπος της Goldman αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα