ΠΝΟ: Αίτημα για αύξηση 12% στις νέες ΣΣΕ

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 11:24
UPD:11:25

Την έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας από 1/1/2023 με αύξηση 12% σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ζητά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

H σχετική εισήγηση-πρόταση του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας έγινε δεκτή από τη διοίκηση της ΠΝΟ, ενώ ο συνδικαλιστικός φορέας των ναυτικών με σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι το αίτημα αναμένεται να αποσταλεί προς τις εργοδοτικές οργανώσεις και τα αρμόδια υπουργεία για άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο των προηγούμενων ετών να υπογράφονται οι συμβάσεις στο τέλος του έτους.

Η ΠΝΟ τονίζει εξάλλου ότι οι προτάσεις που αφορούν τον Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου θα κατατεθούν στο υπουργείο Ναυτιλίας προσθέτοντας ότι στην περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτές, θα υπάρξουν δυναμικές παρεμβάσεις.

Τέλος αναφέρει ότι οι έλεγχοι στα πλοία της ακτοπλοΐας για την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας θα συνεχιστούν, ενώ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Νοεμβρίου.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα