Ανοδος στα Χρηματιστήρια της Αυστραλίας και της Ν. Ζηλανδίας

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008 08:09

Σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον στο Χρηματιστήριο του Σίδνεϋ, λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες για να τοποθετηθούν, μετά την εφιαλτική εβδομάδα που πέρασε, με τον γενικό δείκτη να κλείνει την Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών ο δείκτης ASX κέρδιζε 221 μονάδες, ή σε ποσοστό 5,5% και σπάζοντας το φράγμα των 4.000 μονάδων έφθασε στις 4.182 μονάδες.

Ο οικονομολόγος Κρεγκ Τζέιμς δήλωσε ότι η αναζήτηση ευκαιριών μπορεί να δώσει ώθηση στην αγορά μετά τη συντριβή του δείκτη την Παρασκευή, όταν έκλεισε με απώλειες 8,3%.

«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και εάν οι άνθρωποι έχουν εμπιστοσύνη μακροπρόθεσμα, με ορίζοντα δύο, τριών, τεσσάρων χρόνων, θα βγουν κερδισμένοι από τις αγορές στο σημερινό περιβάλλον», πρόσθεσε ο Κρεγκ Τζέιμς.

Νέα Ζηλανδία

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας, όπου ο δείκτης NZX 50 είχε καταγράψει απώλειες 4,7% την Παρασκευή, κλείνοντας στις 2.805,31 μονάδες.

Με την έναρξη των συναλλαγών σήμερα, ο δείκτης υποχώρησε κατά 0,74%, αλλά γρήγορα η πτωτική πορεία αντιστράφηκε και ο δείκτης κατέγραψε κέρδη 1,15% για να φτάσει στις 2.837 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται σε μετοχές τραπεζών, μετά και την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι εγγυάται τις τραπεζικές καταθέσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα