Credit Suisse: Αντιμέτωπη με τρύπα 8 δισ. δολαρίων το 2024

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 15:01
UPD:15:01
EPA/WALTER BIERI

Η Credit Suisse αντιμετωπίζει κεφαλαιακό έλλειμμα έως και 8 δισ. ελβετικά φράγκα (8 δισ. δολάρια) το 2024, εκτιμούν αναλυτές της Goldman Sachs υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις για τον προβληματικό όμιλο καθώς πλησιάζει σε μια βαθιά αναδιάρθρωση.

Η εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη αντιμετωπίζει μια τρύπα 4 δισεκατομμυρίων φράγκων, δεδομένης της ανάγκης αναδιάρθρωσης των εργασιών επενδυτικής τραπεζικής σε μια εποχή «ελάχιστης» δημιουργίας κεφαλαίου, έγραψαν αναλυτές με επικεφαλής τον Chris Hallam. Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν «συνετό» να αντλήσει κεφάλαια.

«Η Credit Suisse συνεχίζει να αντιμετωπίζει κυκλικές και διαρθρωτικές προκλήσεις», έγραψαν οι αναλυτές σε ένα σημείωμα, διατηρώντας μια σύσταση sell για τη μετοχή.

Οι εικασίες σχετικά με την υγεία της ελβετικής τράπεζας - τα επίπεδα κεφαλαίου και τη ρευστότητα - έχουν κλονίσει τις μετοχές της φέτος, οδηγώντας σε εκκλήσεις ορισμένων αναλυτών για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Ulrich Koerner, αναμένεται να παρουσιάσει λεπτομερώς τη δεύτερη αναθεώρηση της στρατηγικής της τράπεζας μέσα σε ένα χρόνο στις 27 Οκτωβρίου, η οποία θεωρείται ευρέως ως μια κρίσιμη ευκαιρία για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον όμιλο.

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα