Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1974 η ανεργία

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 12:55
UPD:13:02
REUTERS/Eddie Keogh

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1974 υποχώρησε η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταγράφοντας αναπάντεχη πτώση τον Αύγουστο.  

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, η ανεργία έφτασε στο 3,5%, 0,3 ποσοστιαίες μονάδες κάτω σε σχέση με το τρίμηνο και στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1974. Τα στοιχεία αυτά οφείλονται στην αύξηση της οικονομικής αδράνειας καθώς πολλοί ηλικιωμένοι εργαζομένοι έμειναν μακριά από την αγορά εργασίας λόγω της υγείας τους. 

Επίσης, τα δεδομένα επιβεβαίωσαν τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας ότι η «καυτή» αγορά εργασίας αρχίζει να «κρυώνει» καθώς τόσο οι εργοδότες όσο και οι εργαζόμενοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις του υψηλού πληθωρισμού και του αυξανόμενου κόστους δανεισμού.

Η απασχόληση μειώθηκε τους για πρώτη φορά από τη χαλάρωση των περιορισμών για τον Covid-19, καθώς η επιδείνωση της οικονομικής προοπτικής άρχισε να επιβαρύνει τις προσλήψεις. 

Το ποσοστό απασχόλησης ήταν 75,5%, 0,3 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από το προηγούμενο τρίμηνο και μια πλήρη ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερο από ό,τι πριν από την πανδημία.

Η στατιστική υπηρεσία της χώρας σημείωσε ότι αυτά τα στοιχεία ήρθαν μετά από ένα τρίμηνο κατά το οποίο το ποσοστό απασχόλησης ήταν ασυνήθιστα υψηλό και η αδράνεια ασυνήθιστα χαμηλή, γεγονός που υποδηλώνει ότι η υποκείμενη αλλαγή στην οικονομία μπορεί να είναι μικρότερη.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα