«Βασική αρχή να παραμείνουν ανοιχτά τα χρηματιστήρια κατά τη διάρκεια της κρίσης»

Σύμφωνα με το δ.σ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008 13:47

Η διατήρηση των χρηματιστηρίων ανοιχτών κατά τη διάρκεια της κρίσης θεωρείται από τους επικεφαλής τους βασική αρχή, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων.

«Τα χρηματιστήρια συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά κατά τη διάρκεια της κρίσης, εκπληρώνοντας τον ρόλο τους ως ανοιχτών αγορών συνεχούς λειτουργίας, για τη διαμόρφωση και τη διάχυση των τιμών των χρηματιστηριακώς διαπραγματεύσιμων αξιών», επισημαίνει το δ.σ. της Π.Ο.Χ.

«Η διαφάνεια την οποία προσδίδει ο μηχανισμός προσδιορισμού των τιμών των χρηματιστηριακώς διαπραγματεύσιμων αξιών και η ισοκατανομή της πληροφόρησης ενισχύουν τη ρευστότητα των επενδυτών», αναφέρει, συμπληρώνοντας πως «οι ηγέτες των χρηματιστηρίων παγκοσμίως θεωρούν βασική αρχή ότι τα χρηματιστήρια αξιών παραμένουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης».

«Η παρούσα κρίση τονίζει τη σημασία των ρυθμιζόμενων χρηματιστηριακών αγορών. Ενθαρρύνουμε τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως να αναγνωρίσουν τα δοκιμασμένα στον χρόνο οφέλη της διαφάνειας, της ισορροπημένης εποπτείας και της εκκαθάρισης μέσω των κεντρικών αποθετηρίων που παρέχουν οι χρηματιστηριακές αγορές», δήλωσε ο Μάσιμο Καπουάνο, πρόεδρος της Π.Ο.Χ. και διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού χρηματιστηρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα