Επένδυση 6 εκατ. από τη Sitel για MAXhub στην Ελλάδα

Θα εγκαταστήσει το πρώτο πολυγλωσσικό κέντρο υπηρεσιών στη χώρα μας
Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022 10:55
Shutterstock

Από την έντυπη έκδοση

Της Λέττας Καλαμαρά
[email protected]

 

Την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αθήνα επέλεξε ο όμιλος Sitel για να εγκαταστήσει το MAXhub, το πρώτο πολύγλωσσο κέντρο υπηρεσιών του στη χώρα μας.

Η Ελλάδα, όπως τονίζουν στελέχη της αγοράς τεχνολογίας, βρίσκεται στο ανοδικό κύμα των στρατηγικών αποφάσεων των τεχνολογικών κολοσσών για την επέκτασή τους στην ευρύτερη αγορά της ΝΑ Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Η δυσμενής συγκυρία έχει δυσκολίες, φέρνει ανατροπές στον επιχειρηματικό χάρτη και δημιουργεί νέα δεδομένα. Είναι εμφανής η τάση για εγκατάσταση κέντρων παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών στις παρυφές της Ευρώπης. Η Ελλάδα αποτελεί για πολλές τεχνολογικές εταιρείες ιδανικό σημείο λόγω ευρωπαϊκής ταυτότητας, υψηλού επιπέδου και πολύγλωσσου ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και σταδιακής τεχνολογικής ωρίμανσης σε υποδομές και νοοτροπία.

Ο όμιλος Sitel είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους προϊόντων και λύσεων εμπειρίας πελατών (Customer Experience CX) στον κόσμο, με 160.000 εργαζόμενους, που εδώ και 40 χρόνια υποστηρίζει τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως σε περισσότερες από 50 γλώσσες. Η επένδυσή του στην Ελλάδα ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ και τοποθετεί τη χώρα μας στο κέντρο της δραστηριότητάς του στην Ευρώπη. Το κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2021 με 30 υπαλλήλους, έως σήμερα έχει αυξήσει το προσωπικό του στους 700 εργαζόμενους και στόχος είναι έως το τέλος του 2023 να φτάσει τα 1.500 άτομα προσωπικό, συνεισφέροντας σημαντικά στην ελληνική οικονομία και την απασχόληση. Σύμφωνα με τον Olivier Camino, συνιδρυτή και COO του Ομίλου Sitel, «για τη Sitel τo MAXhub της Αθήνας είναι ένα πολύ ισχυρό ατού, καθώς γνωρίζουμε ότι καλούμαστε κάθε μέρα όλο και περισσότερο να ανταποκρινόμαστε στις παγκόσμιες ανάγκες των πελατών μας μέσω ενός κέντρου εξυπηρέτησης, όπου καλύπτουμε όλες τις διαφορετικές γλώσσες».

Χώρες που εξυπηρετούνται

Από το MAXhub της Αθήνας η Sitel εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Ισπανία, Ελλάδα και πολλές άλλες, καλύπτοντας ένα ευρύτατο χαρτοφυλάκιο πελατών στους κλάδους του τουρισμού, του fintech, του λιανικού εμπορίου, του αυτοκινήτου, της ιατρικής κ.ά. Να σημειωθεί πως τα έσοδα της Sitel το 2021 ανήλθαν σε 4,3 δισ. δολ., δραστηριοποιείται σε 40 χώρες, 700+ εταιρείες παγκοσμίως συνεργάζονται με το Sitel Group.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα