Τα κινεζικά αυτοκίνητα «επιταχύνουν» σε αγορές του εξωτερικού

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 12:46
UPD:13:06
Shutterstock

Τoυ Λιου Τζιν (Liu Jin)

Πρόσφατα, η μεγαλύτερη παρτίδα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων κινεζικής κατασκευής αναχώρησε από το λιμάνι Χαϊτόνγκ της Σαγκάης με προορισμό την Ευρώπη.

Η SAIC Motor στοχεύει αυτή τη φορά την παγκόσμια αγορά με την εξαγωγή δέκα χιλιάδων οχημάτων στην Ευρώπη. Αυτό είναι επίσης το πρώτο κινεζικό αυτοκίνητο που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αγορές σε περισσότερες από 80 χώρες.

Αξιωματούχος του υπουργείου Επικοινωνιών και Τεχνολογίας των Πληροφοριών της Κίνας δήλωσε ότι τα πρώτα δέκα χιλιάδες αυτοκίνητα που προορίζονται για την Ευρώπη σηματοδοτούν μια νέα καμπή στη διεθνή ανάπτυξη της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με την εξαγωγή των νέων ενεργειακών οχημάτων της Κίνας να εισέρχεται σε ένα στάδιο ταχείας ανάπτυξης που προωθεί τη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση των αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως. 

Φέτος οι ρυθμοί εξαγωγών κινεζικών αυτοκινήτων αυξάνονται. Σύμφωνα με στοιχεία της Αυτοκινητιστικής Ένωσης της Κίνας, το Αύγουστο οι εταιρείες αυτοκινήτων πέτυχαν ρεκόρ εξαγωγών με  308.000 οχήματα, καταφέρνοντας για πρώτη φορά να εξαγάγουν συνολικά και μέσα σε έναν μόνο μήνα 300.000 από αυτά. Τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, εξήγαγαν 1,817 εκατ. οχήματα, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 52,8%.

Οι ανεξάρτητες εταιρείες επωνύμων αυτοκινήτων αποτελούν την κινητήρια δύναμη εξαγωγής αυτοκινήτων της χώρας. Τον Αύγουστο οι συνολικές πωλήσεις της SAIC Motor στο εξωτερικό έφτασαν τις 101.000 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 65,7% σε ετήσια βάση και αποτελώντας περίπου το 20% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας. Τους πρώτους 8 μήνες του χρόνου, η Chery Group εξήγαγε περισσότερα από 250.000 οχήματα, αριθμός που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεών της, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 51,1%.

 Σύμφωνα με την Αυτοκινητιστική Ένωση της Κίνας, φέτος οι εξαγωγές νέων ενεργειακών οχημάτων συνεχίζουν να αυξάνονται. Τους πρώτους οκτώ μήνες, η εξαγωγές έφθασαν τα 341.000 οχήματα, με ετήσια αύξηση 97,4% και 26,7% ποσοστό συνεισφοράς στις συνολικές εξαγωγές αυτοκινήτων της χώρας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα, οι εξαγωγές σε αναπτυγμένες χώρες αντιπροσωπεύουν το 85,6% των συνολικών πωλήσεων. Τα Tang και Han της BYD, το Fengguang iX5 της Dongfeng, το XPeng G3, το Aichi U5, το SERES 3 και άλλα εγχώρια μοντέλα επώνυμων επιβατικών αυτοκινήτων έχουν εξαχθεί στην Ευρώπη. Τα οχήματα της Yutong, της KLM, της BYD και άλλα προϊόντα ενεργειακής αυτοκίνησης εμφανίζουν επίσης καλές επιδόσεις σε Αμερική, Ευρώπη, ΗΠΑ και Μέση Ανατολή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα