Shell: Πτώση της μετοχής μετά την προειδοποίηση για χαμηλότερα κέρδη το γ' τρίμηνο

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 13:46
UPD:13:50
REUTERS/Toby Melville

Η Shell δήλωσε την Πέμπτη ότι τα κέρδη του γ' τριμήνου θα πιεστούν από μια απότομη πτώση των περιθωρίων διύλισης, ενώ αναμένει και «σημαντικά» ασθενέστερα κέρδη από την εμπορία φυσικού αερίου.

Ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός παρουσίασε δύο συνεχόμενα τρίμηνα κερδών ρεκόρ το πρώτο εξάμηνο του έτους εν μέσω ραγδαίας αύξησης των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και των αστρονομικών κερδών από τις εμπορικές του δραστηριότητες, τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

Ωστόσο, το γ' τρίμηνο, τα ενδεικτικά περιθώρια διύλισης μειώθηκαν στα 15 δολάρια το βαρέλι σε σύγκριση με 28 δολάρια το βαρέλι τους προηγούμενους τρεις μήνες, ανέφερε η Shell σε μια ενημέρωση ενόψει των αποτελεσμάτων της στις 27 Οκτωβρίου, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Η πτώση στα περιθώρια διύλισης θα έχει αρνητικό αντίκτυπο μεταξύ 1 και 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα προσαρμοσμένα κέρδη του κλάδου προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA), δήλωσε η Shell.

Τα αποτελέσματα των εμπορικών συναλλαγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και φυσικού αερίου του τρίτου τριμήνου της Shell αναμένεται να είναι «σημαντικά χαμηλότερα» λόγω της χαμηλότερης εποχικής ζήτησης καθώς και των «ουσιαστικών διαφορών μεταξύ χαρτιού και φυσικής υλοποίησης σε μια ευμετάβλητη αγορά».

Στον απόηχο αυτών των ανακοινώσεων, η μετοχή πιέζεται και υποχωρεί 4,3%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα