Χωρίς υπουργούς η ισλανδική αποστολή στη Ρωσία

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 11:10

Η ισλανδική αποστολή αφίχθη χθες στη Μόσχα για την έναρξη διεξοδικών συνομιλιών, αισθητή ήταν ωστόσο η απουσία των υπουργών καθώς και του διοικητή της κεντρικής τράπεζας.

Σκοπός της αποστολής είναι η χορήγηση από τη Ρωσία δανείου έκτακτης ανάγκης προκειμένου να μπορέσει η Ισλανδία να αντιμετωπίσει το σφοδρό χτύπημα που δέχτηκε από τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Στην αποστολή συμμετέχουν δύο εκπρόσωποι από το Τμήμα Διεθνών Συναλλαγών και Πράξεων Αγοράς (International and Market Operations Department), υπεύθυνο για τις πράξεις αγοράς της ισλανδικής κεντρικής τράπεζας, και ένας εκπρόσωπος του Τμήματος Διαχείρισης Οικονομικών του υπουργείου Οικονομικών της Ισλανδίας, αρμόδιος για τη διαχείριση της κρατικής περιουσίας και των κεφαλαίων του υπουργείου Οικονομικών. Στο κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης ένας δικηγόρος, ένας σύμβουλος και ο πρέσβης της Ισλανδίας στη Ρωσία.

Στελέχη της κυβέρνησης πιθανολογούν ότι η Ισλανδία θα στραφεί και προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για οικονομική συνδρομή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Αναφέρεται επίσης ότι η ισλανδική κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για προστασία της οικονομίας της, ενέργεια που είχε στο παρελθόν αποτραπεί λόγω ισχυρών επιρροών από τον κλάδο αλιείας της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα