Υφυπουργός, αλλά και μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 09:25
UPD:11:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Ίσως μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβαίνει: Μέλος της κυβέρνησης να παραμένει και μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου! Ο λόγος για τον Γιάννη Μπρατάκο, που παραιτήθηκε μεν από πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) για να αναλάβει υφυπουργός και γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού.

Το περίεργο είναι ότι ο κ. Μπρατάκος δεν παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ και το ερώτημα είναι: Εκ παραδρομής λησμόνησε να παραιτηθεί από το Δ.Σ. ή σκέφτεται να επιστρέψει στο ΕΒΕΑ μετά την όποια κυβερνητική αλλαγή; Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρόκειται για σαφή κομματικοποίηση του ΕΒΕΑ, που φυσικά και δεν συνάδει με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ανεξαρτησία των θεσμών.

Για την ιστορία, ο Γιάννης Μπρατάκος ήταν -και παρέμενε- γενικός διευθυντής της Ν.Δ. όταν εξελέγη πρόεδρος του ΕΒΕΑ, μετά την εκδίωξη του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από την ΚΕΕΕ, σημερινού προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ο κ. Μπρατάκος μπορεί να είναι «καλός στρατιώτης» της Ν.Δ., το κόμμα όμως και η κυβέρνηση μπορεί να αποδέχονται την κομματικοποίηση των θεσμών;

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα