ΕΟΤ: Αύξηση 2,6% του ρυθμού τουριστικής ανάπτυξης

«Διαψεύστηκαν οι προβλέψεις για ελεύθερη πτώση του ελληνικού τουρισμού»
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 15:20

Αύξηση 2,6% σημείωσε σύμφωνα με τον ΕΟΤ, ο ρυθμός τουριστικής ανάπτυξης το 9μηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος του 2008, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ενώ το 7μηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου οι εισπράξεις από τον εξωτερικό τουρισμό σημείωσαν αύξηση 6%.

Τα επίσημα στοιχεία από τους κρατικούς φορείς δείχνουν ότι ο ελληνικός τουρισμός «αντέχει», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΤ. «Επιδεικνύει ισχυρά αντισώματα, αφού σε μία περίοδο κατά την οποία όλες οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην εισροή του αριθμού επισκεπτών και συναλλάγματος, ο ελληνικός τουρισμός "στέκεται στο ύψος του". Διατηρεί τις δυνάμεις του, περπατάει απαρέγκλιτα στο δρόμο της ανάπτυξης, παράγει ακόμα περισσότερα έσοδα που στηρίζουν την εθνική οικονομία και την ελληνική περιφέρεια».

Όπως διευκρινίζεται, τα νέα στοιχεία που προκύπτουν για το 9μηνο του 2008 (Ιανουάριος- Σεπτέμβριος) αφορούν συνολικά τις αφίξεις ξένων επισκεπτών από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας και την έλευση ταξιδιωτών οδικώς από χώρες μέλη της Ε.Ε. και «μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης αβεβαιότητας, περιορισμού των τουριστικών μετακινήσεων και οικονομικής δυσχέρειας για την ευρωπαϊκή οικονομία, η Ελλάδα αύξησε κατά 2,6% τους ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς».

Επίσης, σημειώνει ο Οργανισμός, «για το 7μηνο Ιανουάριος- Ιούλιος 2008 οι εισπράξεις από τον εξωτερικό τουρισμό σημείωσαν αύξηση 6%».

«Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της. Δεν αφήνει περιθώρια για κανενός είδους παρερμηνείες. Ακόμα περισσότερο όμως, εκθέτει ανεπανόρθωτα τους ισχυρισμούς όσων από την αρχή κιόλας του έτους προέβλεπαν, με πηχυαίους τίτλους και περισσό αίσθημα ευθύνης, δήθεν "ελεύθερη πτώση" του ελληνικού τουρισμού κατά 20% έως 30%», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΕΟΤ.

«Η ανέξοδη κινδυνολογία -επισημαίνει ο Οργανισμός- συμπαρασύρεται σήμερα από την δυναμική που αναπτύσσει η τουριστική οικονομία της χώρας μας. Απέναντι στον κίνδυνο μίας πραγματικής οικονομικής επιβράδυνσης για την Ελλάδα- και ολόκληρο τον κόσμο- ο ελληνικός τουρισμός αποτελεί εγγύηση παραγωγικότητας και ανάπτυξης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα