Tesla: Βουτια 8% για τη μετοχή μετά την έκθεση παραδόσεων για το γ' τρίμηνο

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 11:47
UPD:11:49
REUTERS/MATTHEW CHILDS

Η μετοχή της Tesla έκλεισε με απώλειςε άνω του 8% τη Δευτέρα, αφού η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων δημοσίευσε τους αριθμούς παραγωγής και παράδοσης για το γ' τρίμηνο, οι οποίοι ήταν χαμηλότεροι από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Έτσι η μετοχή υποχώρησε κατά 8,6% τη Δευτέρα στη Wall Street, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στο τελευταίο τετράμηνο, καθώς οι παραδόσεις οχημάτων κατά το τρίτο τρίμηνο δεν κάλυψαν τις προσδοκίες της του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, εξαιτίας προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού, με την προοπτική οικονομικής ανάπτυξης να επιβραδύνεται, αλλά και τις αμφιβολίες για την πορεία της ζήτησης να κλιμακώνονται.

Η μείωση της τιμής των μετοχών είχε ως συνέπεια την απώλεια περισσότερων από 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων (72,29 δισεκατομμυρίων ευρώ) από την αγοραστική αξία της εταιρίας, που θεωρείται ότι έχει τη μεγαλύτερη οικονομική αξία, μεταξύ των βιομηχανιών παραγωγής οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ παρέσυρ

Η Tesla ανέφερε 343.000 συνολικές παραδόσεις και 365.000 οχήματα που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου, κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών για παραδόσεις 364.660 οχημάτων. Οι παραδόσεις είναι η πλησιέστερη προσέγγιση των πωλήσεων που αναφέρει η Tesla.

Η συνολική παραγωγή αυξήθηκε από το προηγούμενο τρίμηνο του 2022, όταν η εταιρεία είπε ότι κατασκεύασε 258.580 αυτοκίνητα. Η Tesla παρήγαγε 19.935 από τα πιο ακριβά οχήματά της Model S και X και 345.988 από τα πιο δημοφιλή οχήματά της Model 3 και Y κατά το γ΄τρίμηνο, σύμφωνα με την έκθεσή της.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα