ΔΕΗ: Συκοφαντική και αβάσιμη η διαμαρτυρία της ΓΕΝΟΠ

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008 10:13

Σε ελλιπή πληροφόρηση ή παραπληροφόρηση αποδίδει η διοίκηση της ΔΕΗ τη διαμαρτυρία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ περί αδιαφανούς διαδικασίας προσλήψεων στην Επιχείρηση.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση χαρακτηρίζει συκοφαντική και αβάσιμη τη διαμαρτυρία της ΓΕΝΟΠ και σημειώνει πως ουδέποτε ζητήθηκε από την ΓΕΝΟΠ σε οποιοδήποτε επίπεδο της ιεραρχίας και των υπηρεσιών της ΔΕΗ ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία των προσλήψεων έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία για διεξοδική ενημέρωσή της. «Συνεπώς -υπογραμμίζεται- οι σχετικές διαμαρτυρίες βασίζονται σε ελλιπή πληροφόρηση ή παραπληροφόρηση, εκθέτουν τα στελέχη της ΔΕΗ που επί μήνες κοπιάζουν να διεκπεραιώσουν με ευθύνη και επαγγελματισμό τις προσλήψεις της νέας γενιάς των εργαζομένων στη ΔΕΗ και σίγουρα δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Επιχείρησης δημιουργώντας ένα κλίμα ασάφειας και καχυποψίας».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, παρατίθεται συνοπτική έκθεση της διαδικασίας των προσλήψεων, με έμφαση στα συγκεκριμένα θέματα που τέθηκαν, προς ενημέρωση της ΓΕΝΟΠ αλλά και όλων των ενδιαφερομένων.

Ειδικά για το θέμα των συνεντεύξεων, η διοίκηση της ΔΕΗ αναφέρει ότι οι συνεντεύξεις των υποψηφίων διενεργούνται από τριμελείς Επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν συνολικά 150 στελέχη που ορίζονται με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ και έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα στην μεθοδολογία της Δομημένης Συνέντευξης από κορυφαία εταιρεία συμβούλων, ενώ όπως διευκρινίζει, δεν είναι γνωστό εκ των προτέρων ούτε στους υποψηφίους σε ποιες Επιτροπές θα δώσουν συνέντευξη, ούτε στις Επιτροπές με ποιους υποψήφιους θα κάνουν τις συνεντεύξεις.

Τέλος η διοίκηση της Επιχείηρησης διαβεβαιώνει ρητά και κατηγορηματικά τους υποψηφίους και όλους τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους ότι «η ΔΕΗ υπεύθυνα και με επαγγελματισμό θα συνεχίσει να διεκπεραιώνει το τόσο σημαντικό έργο της επιλογής 2.035 ατόμων στην πρόσληψη των οποίων προσβλέπουμε όλοι».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα