ΟΛΠ Α.Ε.: Αύξηση 29,3% στον κύκλο εργασιών στο 6μηνο 2022 - Νέο ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 17:29
UPD:17:44

Αύξηση κατά 29,3% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της ΟΛΠ Α.Ε. κατά το α΄ εξάμηνο του 2022, καθώς ανέρχεται σε 93,1 εκατ. ευρώ έναντι 72,0 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο προηγούμενου έτους, αύξηση 21,1 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ΟΛΠ Α.Ε., για διαρκή τροχιά ανάπτυξης, την οποία κατάφερε να διατηρήσει ακόμη και κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, και που, όπως αποδεικνύεται από τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου του 2022, συνεχίζεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

«Τα παραπάνω οικονομικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα την ορθότητα και τη δυναμική της στρατηγικής της εταιρείας, καθώς και την αποτελεσματικότητα των έργων που υλοποιούνται συστηματικά και με ταχύτατους ρυθμούς στον λιμένα Πειραιά. Η ανάπτυξη του λιμένος δεν είναι σε καμία περίπτωση ευκαιριακή ή αποσπασματική, αλλά είναι το αποτέλεσμα σωστής οργάνωσης και σχεδίου με στόχο τη σταθερή συμπερίληψή του ανάμεσα στα σημαντικότερα λιμάνια του κόσμου» αναφέρει η εταιρεία.

Κυρίως ο τομέας της κρουαζιέρας, σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 182,1%, ενώ και ο τομέας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων (Προβλήτας Ι) σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 53,6%, παρουσιάζοντας κέρδη για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Αντίστοιχα, κατά το α΄ εξάμηνο του οικονομικού έτους 2022 η ΟΛΠ Α.Ε. σημείωσε σημαντική αύξηση και στα κέρδη προ φόρων, τα οποία ανήλθαν σε € 33,2 εκατ. έναντι  €20,8  εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2021, αύξηση 59%. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €25,9 εκατ. έναντι € 15,1 εκατ., παρουσιάζοντας θετική μεταβολή 72% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021.

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, το έτος πριν την πανδημία, ο κύκλος εργασιών παρουσιάζει αύξηση 31,9% και τα κέρδη είναι αυξημένα κατά 63,15%.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε., Yu Zenggang, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου του 2022, δηλώνοντας: «Η στρατηγική ανάπτυξης του Λιμένα Πειραιώς, την οποία υλοποιούμε συστηματικά στη βάση ενός ολοκληρωμένου και βιώσιμου σχεδίου ανάπτυξης με άμεση θετική επίδραση σε όλες τις δραστηριότητες του λιμένα, καθώς και στις τοπικές κοινωνίες και τη χώρα, οδηγεί σε εξαιρετικές επιδόσεις και δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις σταθερότητας και ανθεκτικότητας της Εταιρείας. Συνεχίζουμε το έργο μας με πυξίδα το όραμά μας, σύμφωνα με το οποίο ο λιμένας Πειραιά είναι σταθερά ένα λιμάνι πρότυπο για όλο τον κόσμο με ανοδική πορεία και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

Η ΟΛΠ Α.Ε. επισημαίνει ως σημαντικό το γεγονός της άμεσης σύνδεσης των εσόδων της με τις τοπικές κοινωνίες, μέσω του τέλους ανταπόδοσης του 3,5% επί των συνολικών εσόδων της εταιρείας, ποσοστό το οποίο εισπράττεται από τους παραλιμένιους δήμους Πειραιά, Σαλαμίνας, Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος κι αποίο αποτελεί, όπως σημειώνει, τεράστιο όφελος για την ανάπτυξη των τοπικών αυτών κοινωνιών και της χώρας ευρύτερα.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα