Ν. Σαντορινιός: «Το στοίχημα και το νέο αχαρτογράφητο κεφάλαιο για την Ελληνική ναυτιλία»

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 18:32
UPD:18:40

«Η Ναυτιλία, συνυφασμένη με το εμπόριο και τις μεταφορές, εξ ορισμού συνδέεται με τις διεθνείς διασυνδέσεις και συναλλαγές, αποκτώντας από πολύ παλιά τα χαρακτηριστικά μιας παγκόσμιας δραστηριότητας, ιδιαίτερα όμως σημαντικής για τις εθνικές οικονομίες.Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής παγκόσμιας ημέρας αφιερωμένης στην Ναυτιλία, δεν μπορούμε παρά να αναφερθούμε στο διαχρονικό και σημαντικό στίγμα της ελληνικής ναυτιλίας στον τομέα», τόνισε μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας. 

«Η χώρα μας πρωταγωνιστούσε και πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη του κλάδου, κομίζοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ναυτικών της και φυσικά την ιδιαίτερη σχέση που οι Έλληνες έχουν με την θάλασσα. Αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχουν αναδείξει την Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή στη διεθνή ναυτιλία» συνέχισε.

«Ως Πολιτεία οφείλουμε θεσμικά, μέσα από ένα ευρύ πλέγμα πολιτικών, να οχυρώσουμε την προστασία του ανθρωπίνου δυναμικού στη Ναυτιλία που αποτελεί διαχρονικό το ισχυρό της κεφάλαιο αλλά και να ανοίξουμε νέους δρόμους για την περαιτέρω ενδυνάμωση της ναυτιλιακής δραστηριότητας με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας που συνεισφέρει.  

Για το έτος 2022 η παγκόσμια ημέρα Ναυτιλίας επικεντρώνεται στην πρόκληση που αντιμετωπίζει ο τομέας μπροστά στις νέες τεχνολογίες. Ο στόχος για μια πιο πράσινη ναυτιλία που θα ανταποκρίνεται στις παγκόσμιες επιταγές της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης, με κύριο όμως μέλημα την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ναυτικών, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και τη δημιουργία νέων, αποτελεί ένα στοίχημα, ενώ ανοίγει ένα νέο αχαρτογράφητο κεφάλαιο για τον κλάδο.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως οι μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος θα βρουν την ελληνική Ναυτιλία παρούσα και ενεργή, έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και σε αυτήν την νέα εποχή προσκομίζοντας ακόμα περισσότερα οφέλη στην εθνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία.»  ​Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα