H&M: Σχέδια για μείωση κόστους 180 εκατ. δολαρίων ετησίως

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 14:24
UPD:14:32
REUTERS/INTS KALNINS

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της H&M, Έλενα Χέλμερσον, η οποία ξεκίνησε τη χρονιά θέτοντας έναν φιλόδοξο στόχο διπλασιασμού των πωλήσεων έως το 2030, αγωνίζεται πρόσφατα να δημιουργήσει αύξηση εσόδων, και ενώ η ανταγωνίστρια Inditex προχωρά ανοδικά.

Οι πωλήσεις τρίτου τριμήνου της H&M μειώθηκαν κατά 4% εξαιρουμένων των συναλλαγματικών μεταβολών. Τα έσοδα της τον Σεπτέμβριο ενισχύθηκαν κατά 7%.

Η Hennes & Mauritz (H&M) σχεδιάζει να μειώσει το κόστος κατά 2 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (180 εκατομμύρια δολάρια) ετησίως, μετά την έξοδο της από την Ρωσία αλλά και το υψηλότερο κόστος των ενδυμάτων και της μεταφοράς που προκάλεσε πτώση στα κέρδη της.

Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 86% το τρίμηνο έως τον Αύγουστο, και κυμάνθηκαν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Στα νούμερα περιλαμβάνεται και η εφάπαξ επιβάρυνση 2 δισεκατομμυρίων κορωνών από την έξοδο της εταιρείας από την αγορά της Ρωσίας, που είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα.

Οι εταιρείες λιανικής πώλησης πλήττονται από την μείωση της ζήτησης, καθώς η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει μειωθεί λόγω της αύξησης των λογαριασμών ενέργειας και της βενζίνης.

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα