Αγορές: Ισχυρές πιέσεις στις βρετανικές τράπεζες με απώλειες άνω του 3%

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 12:08
UPD:12:10
REUTERS/STEFAN WERMUTH

Ο τραπεζικός τομέας της Βρετανίας δέχεται ισχυρές πιέσεις την Τετάρτη, με τις μετοχές των Barclays, HSBC, Lloyds και NatWest να πέφτουν πάνω από 3%, μετά το πρόσφατο sell off.

Η λίρα έφτασε σε χαμηλό ρεκόρ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και τα κρατικά ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσαν ράλι, αφού η κυβέρνηση αποκάλυψε σχέδια για μείωση των φόρων και επιδότηση λογαριασμών ενέργειας.

Η στερλίνα υποχώρησε και σήμερα κάτω από τα 1,07 δολάρια καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με την ικανότητα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να χρηματοδοτήσει το τελευταίο πακέτο φορολογικών περικοπών.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) άσκησε κριτική στο σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου να εφαρμόσει φορολογικές περικοπές ύψους 45 δισ. λιρών, προτρέποντας την κυβέρνηση να «επαναξιολογήσει» το σχέδιο και προειδοποιώντας ότι το  πακέτο απειλεί να αυξήσει τον πληθωρισμό.

Οι μετοχές της HSBC και της Standard Chartered υποχώρησαν απότομα και στο Χονγκ Κονγκ, όπου και τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι επίσης εισηγμένα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα