National Australia Bank: Μειωμένη κατά 11% η ετήσια κερδοφορία

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008 08:58
UPD:09:35

Μείωση 11% σημείωσαν στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Αυστραλίας, National Australia Bank, μετά την αποφυγή εμφάνισης ζημιών από τις πιστώσεις που ανάγκασαν τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη να εγγυηθούν για τις τράπεζες.

Τα κέρδη – εξαιρουμένων των κερδών από τη διαπραγμάτευση παραγώγων – για το 12μηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου υποχώρησαν σε περίπου 3,9 δισ. δολάρια Αυστραλίας (2,56 δισ. δολάρια) από 4,4 δισ. δολάρια Αυστραλίας το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, η οποία είχε προγραμματίσει να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 21 Οκτωβρίου.

Η Νational Australia έχει ανακοινώσει δυνητικές ζημίες από την κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων δανείων ύψους ενός δισ. δολαρίων, λιγότερο από το 1% των ζημιών της Wachovia. Οι τράπεζες της Αυστραλίας συγκαταλέγονται μεταξύ των τραπεζών με τον καλύτερο δείκτη χρηματοπιστοληπτικής ικανότητας από την Standard & Poor's.

Οι μετοχές της National Australia υποχώρησαν κατά 4,3% φθάνοντας στα 22,70 δολάρια Αυστραλίας η μία κατά το τέλος της διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο του Σύδνεϋ, σε αντίθεση με την πτώση 4,6% που σημείωσε ο δείκτης S&P/ASX 200 Finance Index.

Η τράπεζα, της οποίας οι μετοχές υποχώρησαν περισσότερο από τις μετοχές των έξι μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας φέτος, δήλωσε ότι τα κέρδη της διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα