Το στοίχημα του CVC στις υπηρεσίες... μεταθανάτιας φροντίδας

Εξαγόρασε 1,1 δισ. τη Nirvana Asia - Επιδιώκει να λάβει 2 δισ. από την πώλησή της
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 13:50
UPD:14:02
Shutterstock

Το μεγάλο επενδυτικό fund CVC Capital Partners επιδιώκει τη «νιρβάνα» σε μία περίοδο αναταραχής στην αγορά. Συγκεκριμένα φιλοδοξεί να αντλήσει το ποσό των 2 δισ. δολαρίων από την πώληση της Nirvana Asia, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές. 

Η Nirvana Asia είναι μία εταιρεία υπηρεσιών μεταθανάτιας φροντίδας (τελετές, ταφή, καύση νεκρού κτλ) η οποία αναπτύχθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο η διαδικασία της πώλησης, την οποία «τρέχει» η Morgan Stanley, έχει ήδη περάσει στον δέυτερο γύρο των προσφορών. 

Οι «μνηστήρες» είναι κατά κύριο λόγο στρατηγικοί επενδυτές εκτός Ασίας, όπως ανέφεραν δύο ξεχωριστές πηγές στο Reuters. Το CVC, η Morgan Stanley και ο ιδρυτής της Nirvana Asia, Ντέιβιντ Κονγκ, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα. 

Ποντάροντας στην αυξανόμενη ζήτηση για πολυτελείς κηδείες στην περιοχή, το CVC εξαγόρασε την εταιρεία έναντι 1,1 δισ. δολαρίων το 2016. Προσπάθησε να την πουλήσει δύο χρόνια αργότερα, αλλά οι διαπραγματεύσεις με ετιαρίες και private equite funds δεν ευοδόθηκαν. 

Η Nirvana Asia ιδρύθηκε το 1990 στο Χονγκ Κονγκ. Έχει επίσης παρουσία στη Σιγκαπούρη, την Ταϋλάνδη και την Ινδονησία. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα