Ε.Ε.: Νέες ατομικές συμβάσεις για εργαζομένους στη νέα Ο.Α.

Παρέμβαση του αρμόδιου επιτρόπου Μεταφορών
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008 12:00

«Φρενάρει» τις απαιτήσεις των εργαζομένων στην Ολυμπιακή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού, με παρέμβασή του, ο αρμόδιος επίτροπος Μεταφορών τονίζει ότι οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που επιθυμούν να συνεχίσουν στη νέα εταιρεία, θα πρέπει να υπογράψουν νέες συμβάσεις, με βάση τα ατομικά τους προσόντα.

Σύμφωνα με τον επίτροπο της Ε.Ε., αρμόδιο για θέματα Μεταφορών, Antonio Tajani, όσοι εργάζονται ήδη στην εταιρεία μπορούν να προσληφθούν και στη νέα εταιρεία, όχι όμως με βάση τα παλιά τους συμβόλαια. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, χωρίς τα προβλήματα και τα βάρη της παλιάς, αναφέρει ο κ. Tajani.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New Europe, στην οποία σχολιάζει την υπόθεση της ιταλικής εταιρείας Alitalia, την οποία και συγκρίνει με την υπόθεση της Ολυμπιακής, ο κ. Tajani σημειώνει ότι η παλιά εταιρεία θα πρέπει να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία στη νέα εταιρεία, αλλά όχι όλα, καθώς μια τέτοια κίνηση μπορεί να θεωρηθεί ως μεταφορά και όχι ως μια εντελώς νέα εταιρεία. Πρέπει, τονίζει ο επίτροπος, να υπάρξει ξεκάθαρη αποφυγή διαδοχής, αφού σε διαφορετική περίπτωση η νέα εταιρεία θα κληρονομήσει τα χρέη της παλιάς εταιρείας.

Πιλότοι, ιπτάμενοι φροντιστές και συμβασιούχοι στην Ολυμπιακή, συμφώνησαν με τον κ. Κωστή Χατζηδάκη να δεχτούν το σχέδιο αποκρατικοποίησης, με αντάλλαγμα επιπλέον οικονομικές και ασφαλιστικές εγγυήσεις για το εργασιακό τους μέλλον, ενώ η ΟΣΠΑ ζητεί να έχει με τον υπουργό Μεταφορών νέα συνάντηση, προκειμένου να καταθέσει τις δικές της προτάσεις.

Ωστόσο, σε κινητοποιήσεις, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής, προχωρούν οι μηχανικοί αεροπλάνων της Ο.Α., κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την επανάληψη του κλεισίματος των αεροδιαδρόμων του ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος».

Κατά τη διάρκεια χθεσινής Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΕΠΤΑΟΑ), οι μηχανικοί αποφάσισαν να αναβαθμίζουν συνεχώς την ένταση των κινητοποιήσεών τους, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις θέσεις τους για την ύπαρξη και την ανάπτυξη της Τεχνικής Βάσης.

Τέλος, σήμερα, πραγματοποιούν συνέλευση περίπου 2.000 διοικητικοί υπάλληλοι της εταιρείας, που επίσης δεν έχουν συζητήσει με τον υπουργό.

Φ.Ζ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα