Ν. Βέττας στο Naftemporiki ΤV: Χρειαζόμαστε άμεσα μία «έκρηξη» επενδύσεων - Η «παγίδα» της επιδοματικής πολιτικής

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 14:59
UPD:15:13
NaftemporikiTV

Όταν αυξάνεται το κόστος δανεισμού αυτό που επηρεάζεται άμεσα είναι οι επενδύσεις. Και οι επενδύσεις είναι αυτές που χρειάζεται η ελληνική οικονομία άμεσα και επειγόντως, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΕΒΕ Νίκος Βέττας μιλώντας στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή 7-10. Είναι θετική η πορεία των επενδύσεων, αλλά δεν έχουμε «έκρηξη» των επενδύσεων, καθώς είναι ακόμη χαμηλότερα από εκεί που πρέπει να πάμε, σημείωσε ο κ Βέττας.

NAFTEMPORIKI.GR

Ο πληθωρισμός που χτυπάει απευθείας το μέσο νοικοκυριό δεν φαίνεται ότι θα υποχωρήσει πολύ γρήγορα, εκτίμησε ο επικεφαλής του ΙΟΒΕ και σημείωσε ότι αυτό προκαλεί πίεση αφενός στην κατανάλωση και αφετέρου στις επενδύσεις.

Με τις επιδοματικές πολιτικές απλώς μεταφέρεται το κόστος στο μέλλον, ανάφερε ο κ. Βέττας, σημειώνοντας εντούτοις ότι έπρεπε αυτό να γίνει καθώς το πρόβλημα είναι έντονο και έπρεπε να στηριχτούν μεγάλο μέρος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Όπως όμως είπε, η ημερομηνία λήξης αυτής πολιτικής των επιδομάτων είναι «περίπου εδώ» και πρέπει να αρχίζει να αλλάζει, καθώς η χώρα πρέπει να περάσει σε κατάσταση πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ ανέφερε επίσης ότι στο μείζον θέμα του πληθωρισμού κρίσιμο είναι να υπάρξει αξιοπιστία της νομισματικής πολιτικής και επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα δεν θα είναι εύκολο. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα