Οι καλύτερες αεροπορικές εταιρείες για το 2022

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 13:59
UPD:14:51
REUTERS/Charles Platiau

Το 2022 ήταν η χρονιά της μεγάλης ταλαιπωρίας για τους επιβάτες που επιχείρησαν να ταξιδέψουν, μετά από δύο χρόνια σε συνθήκες πανδημίας.

Η «καταπιεσμένη» ζήτηση γέμισε τις πτήσεις, καθώς με την κατάργηση των ταξιδιωτικών περιορισμών του Covid-19, τα επαγγελματικά ταξίδια και τα ταξίδια αναψυχής επανήλθαν σταδιακά.

Αυτό με τη σειρά του «μπλόκαρε» τα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες που είτε είχαν διώξει είτε είχαν χάσει προσωπικό στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, με την αδυναμία τους να αναπληρώσουν το ανθρώπινο δυναμικό να αποτελεί την βασική πηγή των καθσυτερήσεων και ακυρώσεων πτήσεων που είδαμε φέτος. 

Ποιες όμως είναι οι αεροπορικές που διακρίθηκαν αυτή τη δύσκολη χρονιά σύμφωνα με τους επιβάτες;

Η Qatar Airways είναι η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο σύμφωνα με τα Skytrax World Airline Awards 2022. «Η Qatar Airways ήταν η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία που πέταξε με συνέπεια καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, με το δίκτυό της να μην πέφτει ποτέ κάτω από 30 προορισμούς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Skytrax, Έντουαρντ Πλέιστεντ, σε δελτίο τύπου. «Αυτή η αποφασιστικότητα έχει σαφώς αναγνωριστεί από τους πελάτες».

Την κορυφαία τριάδα συμπληρώνουν η Singapore Airlines και η Emirates. 

Τα βραβεία ανέλυσαν επίσης την καλύτερη αεροπορική εταιρεία για κάθε κατηγορία καμπίνας. Η καλύτερη καμπίνα πρώτης θέσης πήγε στη Singapore Airlines, ενώ το Κατάρ αναδείχθηκε η καλύτερη στη business class. Η Virgin Atlantic Airways κέρδισε στην premium economy θέση και η Emirates στην οικονομική καμπίνα.

Σε άλλες κατηγορίες, η Scoot της Singapore Airlines κατέλαβε την πρώτη θέση για την καλύτερη low-cost αεροπορική εταιρεία μεγάλων αποστάσεων. Η Singapore Airlines πήρε επίσης το βραβείο για το καλύτερο προσωπικό καμπίνας. και η All Nippon Airways αναδείχθηκε το νούμερο ένα στην καθαριότητα της καμπίνας.

Ελληνική διάκριση είχαμε στην κατηγορία της «Καλύτερης Περιφερειακής Αεροπορικής Εταιρείας Παγκοσμίως», όπου βραβεύθηκε η AEGEAN, για 11η συνεχή χρονιά.

Οι καλύτερες αεροπορικές για το 2022

 1. Qatar Airways
 2. Singapore Airlines
 3. Emirates
 4. All Nippon Airways (ANA)
 5. Qantas Airways
 6. Japan Airlines 
 7. Turk Hava Yollari (Turkish Airlines)
 8. Air France
 9. Korean Air
 10. Swiss International Air Lines
 11. British Airways
 12. Etihad Airways
 13. China Southern
 14. Hainan Airlines
 15. Lufthansa
 16. Cathay Pacific
 17. KLM
 18. EVA Air
 19. Virgin Atlantic
 20. Vistara

Τα World Airline Awards «έτρεξαν» μια διαδικτυακή έρευνα πελατών που διεξήχθη από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Αύγουστο του 2022 στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά, ιαπωνικά και κινέζικα. Περισσότερες από 350 αεροπορικές εταιρείες εμφανίστηκαν στα τελικά αποτελέσματα.

naftemporiki.grΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα