ΠΑΣΟΚ για Sea Diamond: Κίνδυνος περιβαλλοντικής καταστροφής με ευθύνη της κυβέρνησης

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008 13:27

Ενάμιση χρόνο μετά από το τραγικό ναυάγιο του Sea Diamond, καμία ουσιαστική πρόοδος δεν έχει υπάρξει αναφορικά με την απάντληση τόνων τοξικών και ρυπογόνων ουσιών και την ανέλκυση του πλοίου.

Αυτό υπογράμμισαν σήμερα σε δηλώσεις τους μετά την πορεία διαμαρτυρίας προς το ΥΕΝΑΝΠ που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Σαντορίνης, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Εμπορική Ναυτιλία, Ελπίδα Τσουρή, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σπύρος Κουβέλης και ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «ο κίνδυνος της περιβαλλοντικής καταστροφής των θαλάσσιων οικοσυστημάτων της Σαντορίνης και του Αιγαίου είναι υπαρκτός, όπως υπαρκτή είναι και η αναξιοπιστία, η αδιαφορία και η ανευθυνότητα, με την οποία αντιμετωπίζει το όλο πρόβλημα η κυβέρνηση».

Όπως είπαν, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες προκειμένου η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει, επιτέλους, σε έργα, απαντώντας, άμεσα και με απόλυτη σαφήνεια, στο πώς και πότε θα προχωρήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα