Αποχωρεί από τις ΗΠΑ η Credit Suisse; Βουτιά της μετοχής

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 12:52
UPD:12:56
EPA/ENNIO LEANZA

Οι μετοχές της Credit Suisse υποχώρησαν σε ιστορικό χαμηλό αφού η τράπεζα αναγκάστηκε να διαψεύσει δημοσίευμα του Reuters ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από την αγορά των ΗΠΑ, σηματοδοτώντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για την επερχόμενη ανανέωση της στρατηγικής του προβληματικού δανειστή.

«Η Credit Suisse δεν βγαίνει από την αγορά των ΗΠΑ. Οποιαδήποτε αναφορά που υποδηλώνει το αντίθετο είναι κατηγορηματικά ψευδής και εντελώς αβάσιμη», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας σε δήλωση αργά την Πέμπτη.

Οι μετοχές υποχώρησαν έως και 8% την Παρασκευή, στα 4,34 ελβετικά φράγκα. Η τιμή της μετοχής μειώθηκε κατά περίπου δύο τρίτα λόγω των σκανδάλων γύρω από την Greensill Capital και την Archegos Capital Management στις αρχές του περασμένου έτους.

Η τράπεζα βρίσκεται στη μέση της επιλογής των επιχειρήσεων που θα περικόψει, θα αποχωρήσει ή θα διατηρήσει ως μέρος της δεύτερης αναδιάρθρωσής της σε λιγότερο από ένα χρόνο. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Ούλριχ Κέρνερ και ο Πρόεδρος Άξελ Λίμαν επιδιώκουν να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στην τράπεζα και να τον επαναφέρουν στην κερδοφορία μετά από μια σειρά απωλειών και σφαλμάτων.

Η Credit Suisse αναζητά επίσης επενδυτές για πιθανή αύξηση κεφαλαίου, σύμφωνα με την αναφορά από το newswire την Πέμπτη. Η τράπεζα άρχισε τις τελευταίες εβδομάδες να μιλά με επενδυτές για την κίνηση, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο δύο άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια που δεν κατονόμασε.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα