Υπέρ μιας φιλόδοξης οικονομικής συνεργασίας Καναδά-Ε.Ε. ο Νικολά Σαρκοζί

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:16

Υπέρ μιας «φιλόδοξης οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Καναδά-Ευρωπαϊκής Ενωσης», τάχθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η χώρα του οποίου ασκεί για το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της Ε.Ε.

Ο Σαρκοζί αναμένεται σήμερα στο Κεμπέκ για να συμμετέχει σε δύο συνόδους, η πρώτη των γαλλόφωνων και η άλλη ανάμεσα στον Καναδά και την Ε.Ε.

Στη σύνοδο Ε.Ε./Καναδά θα συμμετέχουν εκτός από τον Σαρκοζί ο Καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Είμαι ένας από τους πολιτικούς που υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό μια φιλόδοξη οικονομική συνεργασία της Ε.Ε. και του Καναδά. Η σύνοδος της 17ης Οκτωβρίου θα μας επιτρέψει να δώσουμε μια μεγαλύτερη ώθηση στην προσπάθεια αυτή», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The National Post.

«Η Γαλλία στις 17 Οκτωβρίου θα υπογράψει με το Κεμπέκ άλλη μια σημαντική συμφωνία για την αμοιβαία αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων. Η συμφωνία αυτή θα λειτουργήσει ως μοντέλο και για τις άλλες επαρχίες του Καναδά, αλλά και για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.», επισήμανε ο Σαρκοζί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα