IBM: Αισιοδοξία για επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων

Παρά τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:59

Αισιόδοξη ότι θα πετύχει τους μακροπρόθεσμους στόχους για την κερδοφορία της, παρά τις οικονομικές αναταραχές, είναι η διοίκηση της International Business Machines (IBM), κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η εταιρεία διαθέτει καλή πρόσβαση σε κεφάλαια, ισχυρή ρευστότητα και διαθέσιμα ρευστά ύψους 10 δισ. δολαρίων – αμετάβλητα από τον Ιούνιο.

Τα ανωτέρω σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις της διοίκησης και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι μετοχές της ενισχύθηκαν στις μετασυνεδριακές συναλλαγές κατά 2,4%.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της IBM, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη, διαμορφώθηκαν στα 2,8 δισ. δολάρια ή 2,05 δολάρια ανά μετοχή, από 2,4 δισ. δολάρια ή 1,68 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 5% στα 25,3 δισ. δολάρια.

Η διοίκηση της IBM, αν και δεν προέβη σε προβλέψεις για τα κέρδη της επόμενης χρονιάς, επανέλαβε τους στόχους για το 2008, ενώ τόνισε πως παραμένει σε τροχιά επίτευξης των στόχων για κέρδη μεταξύ 10 δολαρίων και 11 δολαρίων ανά μετοχή μέχρι το 2010.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα