Betanet: Στα 1,7 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 10:41
UPD:10:42

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της καθώς και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της προέβη η Betanet, σε απάντηση σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όσον αφορά στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους δύο εκ. ευρώ και μέρους αυτών ύψους 450 χιλ. ευρώ στις 30.8.2008, η διοίκηση της εταιρείας επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για υποχρεώσεις προς προμηθευτές και υπεργολάβους, μέρος των οποίων υποχρεώσεων καταβλήθηκαν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ έτερες εξ αυτών ήδη διακανονίσθηκαν.

«Με δεδομένο ότι ορισμένες νέες υποχρεώσεις κατέστησαν ληξιπρόθεσμες στο διάστημα από 30.8.2008 - 30.9.2008, το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρείας κατά την 30.9.2008, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, ανέρχεται σε 1,7 εκ. ευρώ», επισημαίνει η Betanet.

Διευκρινίζει, επίσης, πως δεδομένου ότι το θέμα των σχέσεών της με τις πιστώτριες τράπεζες και της συνολικής αναδιάρθρωσης του τραπεζικού της δανεισμού εκκρεμεί ακόμη, «η εταιρεία προσπαθεί, κατά προτεραιότητα, να ικανοποιεί τις τρέχουσες υποχρεώσεις της προς τους συνεργάτες, προσωπικό και ασφαλιστικούς φορείς, για να διασφαλίσει τις αναγκαίες συνθήκες απρόσκοπτης και εύρυθμης λειτουργίας της».

«Ταυτόχρονα η εταιρεία, με δεδομένη την πρόσκαιρη οικονομική δυσχέρεια όπου αντιμετωπίζει (μειωμένη ρευστότητα) προχωρά αφενός μεν σε ρυθμίσεις και διακανονισμούς των υπολοίπων οφειλών της, μεταθέτοντας αυτές σε μεταγενέστερο χρόνο εξυπηρέτησής τους και αφετέρου σε μέτρα μείωσης του κόστους λειτουργίας της», καταλήγει η Betanet στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα