Προκηρύχθηκε το πρώτο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων του ΕΣΠΑ

Yποβολή προτάσεων έως 29/12
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 14:25

Την προκήρυξη του πρώτου προγράμματος ενίσχυσης επιχειρήσεων του ΕΣΠΑ, με τίτλο «Φάση-2 Ενίσχυσης Ελληνικών Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών στη Μικροηλεκτρονική» της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών Corallia, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας .

Το πρόγραμμα προκηρύσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ-ΙΙ 2007-2013) και συγκεκριμένα, της Δράσης «Δημιουργία Καινοτομικών Συνεργατικών Σχηματισμών (Innovation Clusters)».

Η Δράση αυτή υπάγεται στον ¶ξονα Προτεραιότητας 1 του ΕΠΑΝ-ΙΙ: «Δημιουργία και Αξιοποίηση της Καινοτομίας υποστηριζόμενης από Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη», καθώς και στα Επιχειρησιακά Προγράμματα πέντε Περιφερειών μεταβατικής στήριξης του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013.

Η δημόσια χρηματοδότηση του προγράμματος προέρχεται από εθνική συμμετοχή και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και ανέρχεται κατά μέγιστο σε 33.000.000€.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις όλων των τύπων και μεγεθών, καθώς και σε Ακαδημαϊκούς και Ερευνητικούς φορείς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα των Ημιαγωγών, της Νανο/Μικρο-ηλεκτρονικής και των Ενσωματωμένων Συστημάτων, διακρίνονται από χαρακτηριστικά έντασης γνώσης, υψηλής τεχνολογίας, εξαγωγικού προσανατολισμού και υπαρκτού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος σε διεθνές επίπεδο και οι οποίοι καλούνται να υποβάλουν τα προτεινόμενα Σχέδια Δράσης τους συντονισμένα και σε πλαίσιο συνεργασίας.

Yποβολή προτάσεων έως 29/12

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέχρι την 29/12/2008 και ώρα 14:00, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο πρωτόκολλο του Corallia, Σώρου 12, GR-15125, Μαρούσι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν το πλήρες υλικό για την υποβολή πρότασης από τον δικτυακό τόπο ή τα γραφεία του Corallia.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΝ, στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η διάχυση της τεχνογνωσίας, η αναβάθμιση παραγωγικών διαδικασιών, η προσέλκυση επιστημόνων-επιχειρηματιών, η ενίσχυση της αριστείας και η δημιουργία ισχυρών δικτύων μεταξύ της βιομηχανίας, του ερευνητικού ιστού και των παγκόσμιων αγορών, ώστε να επιτευχθεί μακροπρόθεσμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και η ανάπτυξη καινοτομίας σε μια νέα και ραγδαία αναπτυσσόμενη βιομηχανία της χώρας μας.

«Έχοντας ως σημείο αναφοράς τα αποτελέσματα της "Φάσης-1 Ενίσχυσης Ελληνικών Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών στη Μικροηλεκτρονική" -προστίθεται στην ανακοίνωση, «εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα συνεισφέρει σε ρυθμούς ανάπτυξης που θα επιτρέψουν στις Ελληνικές επιχειρήσεις Μικροηλεκτρονικής να τοποθετηθούν με ίσες αξιώσεις έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού και να διεισδύσουν σε ώριμες αγορές με προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα