Ποιο είναι το «καλύτερο στοίχημα» στην παγκόσμια οικονομία

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 10:09
UPD:10:13
shutterstock

Σε μία περίοδο κατά την οποία Ευρωζώνη και ΗΠΑ απειλούνται με ύφεση και η Κίνα κατεβάζει απότομα ταχύτητα, το «καλύτερο στοίχημα» για την παγκόσμια οικονομία είναι η Ινδία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Ασόκ Χίντουα, πρέοδρος της Hinduja Group, που μίλησε στο CNBC. 

Οι αυξήσεις επιτοκίων στον ανεπτυγμένο κόσμο και η απειλή της ύφεσης δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα την Ινδία, σημειώνει και επικαλείται προς απόδειξη την πορεία των μετοχών. Την ώρα που τόσο ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 όσο και ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφουν απώλειες άνω του 17% φέτος, ο ινδικός δείκτης Nifty 50 παρουσιάζει κέρδη 1%.

Σύμφωνα με τον Χιντούα την ανάπτυξη της Ινδίας «οδηγεί» η μάχη της κυβέρνησης Μόντι κατά της διαφθοράς, αλλά και η προώθηση επενδύσεων σε υποδομές, οι οποίες μάλιστα προβλέπεται να αυξάνονται όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές, που θα λάβουν χώρα κάποια στιγμή πριν από τον Μάιο του 2024. 

Η Hinduja έχει την έδρα της στην Ινδία, αλλά και παρουσία σε ακόμη 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Ελβετίας και των ΗΠΑ. Για αυτό και ο επικεφαλής της έχει μία καλή εικόνα των εξελίξεων παγκοσμίως.

Όπως λέει ένα πλεονέκτημα που έχει η χώρα είναι η πολιτική σταθερότητα. «Ο Ναρέντρα Μόντι έχει χειριστεί καλά την σημερινή κατάσταση, κρατώντας ισορροπίες στις σχέσεις με ΗΠΑ, Ευρώπη, Ρωσία και Κίνα» εξηγεί. Προσθέτει ότι ακόμη και τα προβλήματα που υπήρχαν στην Κίνα βρίσκονται πλέον «υπό έλεγχο». 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα