Με κέρδη έκλεισε η εβδομάδα

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2008 00:01

Τα κέρδη της Google και η σύσταση του μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ για αγορά αμερικανικών μετοχών αντέστρεψαν το αρχικό αρνητικό κλίμα που προκάλεσαν τα ιδιαίτερα αποθαρρυντικά στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών και ώθησαν σε άνοδο τις μετοχές με το δείκτη S&P 500 να oδεύει προς τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη από το 1982.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές έκλεισαν με άνοδο, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300 να ενισχύεται 3,7% και να καταγράφει κέρδη 4,6% σε εβδομαδιαία βάση, αν και από τις αρχές του έτους οι απώλειές του έχουν διευρυνθεί στο 40,9%.

Τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από το Μάρτιο του 2007 παρουσίασε και ο Dow Jones Stoxx 600, μετά την άνοδο 13% που σημείωσε τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας, η οποία θεωρείται και η μεγαλύτερη διήμερη άνοδος στην ιστορία του. Από τους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 στη Βρετανία ενισχύθηκε 5,2%, ο CAC 40 της Γαλλίας έκλεισε με κέρδη 4,7% και ο DAX στη Γερμανία με κέρδη 3,4%.

Η Κεντρική Ευρώπη δεν κατάφερε να ακολουθήσει την άνοδο των υπόλοιπων αγορών, μετά την πτωτική αναθεώρηση των οικονομικών προβλέψεων της Goldman Sachs για την περιοχή και την υποβάθμιση της προοπτικής της Ουγγαρίας από τη Fitch.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα