Ο κίνδυνος ύφεσης «ρίχνει» την τιμή του «μαύρου χρυσού»

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 13:52
UPD:13:57
REUTERS/PAVEL MIKHEYEV

Περισσότερο από 1% υποχωρούν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου-Brent και αργού-καθώς αρχίζει να επικρατεί στις αγορές ένα συναίσθημα απαισιοδοξίας για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Αν και νωρίς το πρωί η τιμή του αργού είχε αυξηθεί μετά την άρση του lockdown στο Τσενγκντού της Κίνας - της μεγαλύτερης πόλης που έκλεισε μετά τη Σαγκάη - οι ανησυχίες για μια παγκόσμια επιβράδυνση έχουν αποδυναμώσει τη ζήτηση ενέργειας.

Το μεσημέρι ,τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent διαπραγματεύονταν στα 90,06 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 1,41%.Το αμερικανικό αργό διαπραγματευόταν επίσης στα 83,30 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 1,72 %.

Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο είναι βέβαιο ότι θα αυξήσουν το κόστος χρηματοδότησης αυτή την εβδομάδα, με την Fed μάλιστα να οδηγείται σε αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο ύφεσης .

Το πετρέλαιο εκτοξεύτηκε στα ύψη το 2022, με το Brent να πλησιάζει το ιστορικό υψηλό του στα 147 δολάρια τον Μάρτιο, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που επιδείνωσε τις ανησυχίες για τον ενεργειακό εφοδιασμό. 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα