Profile: «Άλμα» πωλήσεων και κερδών το α΄ εξάμηνο

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 11:22
UPD:16:17

Σημαντική άνοδο των πωλήσεων και της μετά φόρων κερδοφορίας, κατά 33% και 50% αντίστοιχα, κατέγραψε ο όμιλος Profile το α' εξάμηνο του 2022, συνεχίζοντας παρά τη γενικότερη γεωπολιτική κατάσταση την ανάπτυξή του, εντός και εκτός συνόρων.

Ειδικότερα, σε ενοποιημένο επίπεδο από συνεχιζόμενες δραστηριότητες (εξαιρώντας τον επιχειρηματικό κλάδο του Ticketing, ο οποίος μεταβιβάσθηκε στις 14/6/2022), ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Profile παρουσίασε αύξηση 33% και ανήλθε σε € 10,2 εκατ. έναντι € 7,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 2,6 εκατ. έναντι € 2,2 εκατ. το α' εξάμηνο του 2021, αυξημένα κατά 18%, τα Κέρδη προ Φόρων αυξήθηκαν κατά 38% σε € 1,5 εκατ. από € 1,1 εκατ., ενώ τα Κέρδη μετά Φόρων αυξήθηκαν κατά 55% σε € 1,04 εκατ. από € 0,67 εκατ. Συμπεριλαμβανομένων των κερδών από την πώληση του κλάδου Ticketing, τα Κέρδη μετά Φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αυξήθηκαν το α' εξάμηνο του 2022 κατά 184% σε € 2,1 εκατ. από € 0,8 εκατ. το α' εξάμηνο του 2021.

Σημειώνεται ότι τα αναμορφωμένα EBITDA του Ομίλου Profile, χωρίς την επίπτωση έκτακτων και μη επαναλαμβανόμενων γεγονότων (όπως για παράδειγμα η λογιστική απεικόνιση των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών στα στελέχη του Ομίλου), ανήλθαν σε € 2,7 εκατ. το  α' εξάμηνο του 2022 από € 2,4 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και τα αναμορφωμένα Κέρδη μετά Φόρων (εξαιρουμένων των αποσβέσεων της αποτίμησης άυλων στοιχείων ενεργητικού των εξαγοραζόμενων εταιρειών, αλλά και των κερδών που προέκυψαν από την πώληση επιχειρηματικού κλάδου), τα οποία ανήλθαν σε € 1,4 εκατ. από € 1,0 εκατ., αυξημένα κατά 37%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η ρευστότητα του Ομίλου εξακολουθεί να βρίσκεται  σε ικανοποιητικά επίπεδα, με συνολικά χρηματικά διαθέσιμα στο τέλος του α' εξαμήνου στα € 16,9 εκατ. και καθαρά διαθέσιμα στα € 10,0 εκατ., τα οποία συνυπολογίζοντας την αξία των ίδιων μετοχών που διατηρούσε η εταιρεία, ανέρχονται σε € 10,9 εκατ. Επιπλέον, ο Όμιλος Profile διατηρεί την οικονομική ευρωστία του, με τον δείκτη δανεισμού/ίδια κεφάλαια στο 27% και δείκτη γενικής ρευστότητας στο 1,9x, απόρροια της αποτελεσματικής διαχείρισης κεφαλαίου κίνησης, διατηρώντας τα εχέγγυα για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου, έναντι των  προκλήσεων του ευμετάβλητου οικονομικού περιβάλλοντος.

Σε λειτουργικό επίπεδο, τo α' εξάμηνο του 2022, ο Όμιλος Profile παρουσίασε δυναμική πορεία, κλείνοντας νέες συμφωνίες και σημαντικές επεκτάσεις με 24 οργανισμούς σε 12 χώρες.

Όπως επισημαίνεται από την εταιρεία, η ισχυρή και υγιής οικονομική θέση της επιτρέπει την απρόσκοπτη υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδιασμών του και προσδίδει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι της αβεβαιότητας της διεθνούς συγκυρίας. Η διοίκηση του Ομίλου Profile, εκτιμά ότι εφόσον δεν επιβαρυνθεί περαιτέρω η γενικότερη γεωπολιτική κατάσταση, θα επιτευχθεί για το σύνολο του έτους ικανοποιητικός ρυθμός ανάπτυξης, συγκρίσιμος με εκείνον του περασμένου έτους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΡΟΦ



Σχολιασμένα