Exelon: 6,2 δισ. δολ. για την εξαγορά της NRG Energy

37% περισσότερα από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της την Παρασκευή
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008 07:56
UPD:09:21

Προσφορά 6,2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της NRG Energy κατέθεσε η Exelon Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πυρηνικών εργοστασίων ενεργείας στις ΗΠΑ.

Η Exelon θα καταβάλει 26,43 δολάρια για κάθε μετοχή της NRG Energy, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση. Η προσφορά είναι 37% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της εταιρείας στις 17 Οκτωβρίου.

Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία πυρηνικής ενεργείας των ΗΠΑ από πλευράς κεφαλαιοποίησης στα 40,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News. Το μερίδιο στην NRG θα αυξήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Exelon και τα τμήματά της εκτός των βάσεων λειτουργίας της σε Ιλλινόϊς και Πενσυλβάνια.

Η NRG, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ενεργείας του Τέξας έχει αποτελέσει δύο φορές στόχο εξαγοράς.

Η πρώτη προσφορά ύψους 11 δισ. δολαρίων από την Calpine Corp. απορρίφθηκε τον Μάϊο του 2008 ως ανεπαρκής. Τον Αύγουστο η Calpine έθεσε τέλος στις συνομιλίες για πιθανή συγχώνευση.

Τον Μάϊο του 2006 η Mirant Corp. προσέφερε 7,86 δισ. δολάρια για την απόκτηση της NRG. Η προσφορά αποσύρθηκε έναν μήνα αργότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα