Rosneft: Αύξηση κερδών στα 7 δισ. δολάρια για το α' εξάμηνο, παρά τις κυρώσεις

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 17:46
UPD:17:51
REUTERS/Maxim Shemetov

Δεν τα πηγαίνει και άσχημα η βιομηχανία πετρελαίου της Ρωσίας, παρά τις διεθνείς κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία, όπως καταδεικνύουν τα κέρδη της Rosneft για το α' εξάμηνο του 2022.

Η Rosneft Oil λοιπόν ανέφερε ότι τα κέρδη αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς οι αυξανόμενες τιμές του αργού έδωσαν ώθηση στον κρατικό ενεργειακό γίγαντα της Ρωσίας,

Η εταιρεία είπε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 432 δισεκατομμύρια ρούβλια, ή περίπου 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η παραγωγή ορυκτών καυσίμων αυξήθηκε κατά 1,5% σε 4,85 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

«Η Rosneft βρισκόταν κάτω από μια άνευ προηγουμένου πίεση δυσμενών εξωτερικών παραγόντων και παράνομων κυρώσεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ιγκόρ Σέτσιν , επί μακρόν σύμμαχος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η άνοδος των κερδών και της παραγωγής σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη. Η βιομηχανία πετρελαίου της Ρωσίας βυθίστηκε σε κρίση τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου. Ωστόσο, νέοι αγοραστές μπήκαν στο παιχνίδι και η άνοδος των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου επέτρεψε στη Rosneft να συγκεντρώσει μετρητά, παρόλο που το αργό της διαπραγματεύεται σε έκπτωση.

Τα αποτελέσματα δείχνουν την πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι δυτικές κυβερνήσεις καθώς προσπαθούν να επιτύχουν δύο στόχους: Διατήρηση της ροής του ρωσικού πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές, με ταυτόχρονη μείωση της εισροής χρημάτων που βοηθά το Κρεμλίνο να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο.

Μέχρι στιγμής έχουν πετύχει το πρώτο, αλλά απέτυχαν στο δεύτερο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα