Η απάντηση του Ν. Ανδρουλάκη στην ερώτηση της Ναυτεμπορικής για τη ΔΕΗ

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 14:03
UPD:14:16
Eurokinissi/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Την ενεργειακή κρίση και το μέλλον της ΔΕΗ αφορούσε η ερώτηση που έθεσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, η Ναυτεμπορική κατά τη συνέντευξη Τύπου στην 86η ΔΕΘ. Με αφορμή τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης για κρατικοποίηση της Uniper, ο Ανδρουλάκης ρωτήθηκε εάν είναι υπέρ της επιστροφής της ΔΕΗ σε πλήρη δημόσιο έλεγχο. 

«Κάθε χώρα έχει τα δικά της προβλήματα. Άλλα προβλήματα έχει η Ελλάδα, η Γαλλία, η Γερμανία. Γνωρίζουμε πολύ καλά το πρόβλημα που έχει η ΔΕΗ. Γνωρίζουμε τι έκανε η ΔΕΗ με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση» είπε ο κ. Ανδρουλάκης  και υπογράμμισε πως «χρειαζόμαστε έναν ισχυρό δημόσιο πυλώνα, που δεν θα λειτουργεί όμως όπως τα προηγούμενα χρόνια, συσσωρεύοντας χρέη».

«Το ενεργειακό είναι κρίσιμο θέμα, θέλει μακροπρόθεσμη στρατηγική, δεν επιλύεται με ατάκες» σημείωσε και πρόσθεσε πως απαιτείται στρατηγική για την ενεργειακή ασφάλεια και την ενεργειακή αυτονομία της Ελλάδας, την ανάδειξη της χώρας σε κόμβο για τα Βαλκάνια. 

Σε ξεχωριστή ερώτηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως έχουν γίνει συνειδητά λάθη στη στραγηγική της ενεργειακής μετάβασης. «Η χώρα θα μπορούσε να μην περνάει αυτά που περνάει σήμερα..Είχε τον λιγνίτη. Δεν κάνει όμως απανθρακοποίηση όπως γίνεται στην Ιβηρική, αλλά απολιγνιτοποίηση. Κάναμε μία πολιτική ενίσχυσης των δικτύων; όχι. Γιατί κάναμε τόσα λάθη; Έγιναν συνειδητά για να ενισχυθεί το λόμπι του φυσικού αερίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.   

Επεσήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξησε την εξάρτηση από το φυσικό αέριο και τώρα λέει να αποσυνδέσουμε την οικονομία από το συγκεκριμένο καύσιμο τον χειμώνα. «Δηλαδή ρίχνεις βενζίνη στη φωτιά και ζητάς από τους πολίτες να τη σβήσουν» σχολίασε. «Μιλάμε για στρατηγικά λάθος επιλογές. Λέμε έστω και τώρα η χώρα να πάει στην κατεύθυνση των ανανεώσιμων πηγών - όχι όμως σαν επιχειρηματικό εργαλείο στα χέρια 5 μεγάλων ομίλων» είπε.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις παρακολουθήσεις, τις εκλογές και τα ελληνοτουρκικά. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα