Ντάλιο: Επιτόκια στο 4,5% θα βύθιζαν τις μετοχές κατά 20%

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 11:42
UPD:11:42
wikipedia.org

Ζοφερές οι προβλέψεις του Ρέι Ντάλιο, ιδρυτή του hedge fund Bridgewater Associates, για τις μετοχές και την οικονομία μετά από υψηλότερα από το αναμενόμενο στοιχεία για  πληθωρισμό, τα οποία ταρακούνησαν τις χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο αυτή την εβδομάδα.

«Φαίνεται ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν πολύ (προς το υψηλότερο εύρος 4,5% έως 6%)», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Bridgewater Associates σε άρθρο του LinkedIn την Τρίτη. «Αυτό θα μειώσει την πιστωτική ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, η οποία θα μειώσει τις δαπάνες του ιδιωτικού τομέα και, ως εκ τούτου, την οικονομία μαζί της».

Μια απλή αύξηση των επιτοκίων σε περίπου 4,5% θα οδηγούσε σε βουτιά σχεδόν 20% στις τιμές των μετοχών, πρόσθεσε.

Οι traders αναμένουν ότι το επιτόκιο του αμοιβαίου κεφαλαίου της Fed θα φτάσει περίπου σε 4,4% το επόμενο έτος, από το τρέχον εύρος των 2,25% και 2,5%.

Ο Ντάλιο σημείωσε ότι οι επενδυτές ακόμα είναι πολύ εφησυχασμένοι σχετικά με τον μακροπρόθεσμο πληθωρισμό. Ενώ η αγορά ομολόγων υποδηλώνει ότι οι traders αναμένουν μέσο ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού 2,6% την επόμενη δεκαετία, η «εκτίμησή» του είναι ότι η αύξηση θα φτάσει περίπου 4,5% έως 5% ή και υψηλότερα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα