The Merge: Η αναβάθμιση του Ethereum είναι γεγονός

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 11:26
UPD:11:26
REUTERS/Dado Ruvic

Το πολυαναμενόμενο Merge (Συγχώνευση) ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για την αναβάθμιση του λογισμικού στην αλυσίδα blockchain Ethereum, στην οποία στηρίζεται και το κρυπτονομίσματα Ether. Έρχεται να καταστήσει το Ethereum 90% πιο αποδοτικό ενεργειακά, απαντώντας έτσι στην έντονη κριτική που δέχονται τα κρυπτονομίσματα για το βαρύτατο αποτύπωμά τους στο περιβάλλον. 

Οι προσδοκίες για την αναβάθμιση ήταν πολύ υψηλές για αυτό και το τελευταίο τρίμηνο το ether έχει δει την αξία του να ενισχύεται περίπου 32% το τελευταίο τρίμηνο, κοντά στα 1.600 δολάρια, ενώ στο ίδιο διάστημα το Bitcoin καταγράφει πτώση 9%. 

Με την αναβάθμιση, για την οποία είχαμε ακούσει για πρώτη φορά πριν από 8 χρόνια, και ολοκληρώθηκε σήμερα σε λιγότερο από 30 λεπτά, έχουμε ουσιαστικά μετάβαση από το σύστημα επαλήθευσης proof of work στο σύστημα proof of stake.

Το προηγούμενο σύστημα απαιτούσε τη λεγόμενη «εξόρυξη» (mining), η οποία πραγματοποιείται με πανίσχυρους υπολογιστές και τεράστια κατανάλωση ενέργειας. Οι εκπομπές ρύπων για τη διαδικασία αυτή αντιστοιχούν σε εκείνες χωρών του μεγέθους της Ελλάδος. Το νέο πρωτόκολλο επαλήθευσης πραγματοποιείται με τους λεγόμενους «επικυρωτές» (validators) και απαιτεί πολύ χαμηλότερες ποσότητες ενέργειας. 

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο. «Είναι σαν αλλάζεις κινητήρα σε αυτοκίνητο, την ώρα που τρέχει» σχολίασε ο Τζάστιν Ντρέικ, ερευνητής του Ethereum Foundation στο site κρυπτονομισμάτων CoinDesk , λίγο πριν ολοκληρωθεί η Merge. «To Ethereum πέρασε κατά τον τρόπο από τη βενζίνη στην ηλεκτροκίνηση» συμπλήρωσε. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα