ΕΛΠΕ: Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού σε 66 σχολεία της Φθιώτιδας

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 19:04
UPD:19:09

Παράλληλες δράσεις υψηλής κοινωνικής υπευθυνότητας υλοποίησε και φέτος ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια στον Νομό Φθιώτιδας, που βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της διοργάνωσης του EKO Acropolis Rally 2022, το οποίο διεξήχθη με Μεγάλο Χορηγό την ΕΚΟ.

Ειδικότερα, ο Όμιλος, πιστός στη δέσμευσή του για διαρκή στήριξη των τοπικών κοινωνιών και της νέας γενιάς, συνέβαλε στην ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων του Νομού, δωρίζοντας τεχνολογικό εξοπλισμό στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης του. Η ενέργεια αυτή έρχεται σε συνέχεια της περσινής δωρεάς ενός ηλεκτροκίνητου επταθέσιου αυτοκινήτου κι ενός σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου τα παιδιά και το προσωπικό του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας να μετακινούνται με άνεση και ασφάλεια, με ένα φιλικό προς το περιβάλλον όχημα.

Η τελετή παράδοσης του τεχνολογικού εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου, Ανδρέα Σιάμισιη, και του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, οι οποίοι στη συνέχεια επισκέφθηκαν σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φθιώτιδας, όπου διανεμήθηκε ο εξοπλισμός.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος προμήθευσε 66 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με φορητούς υπολογιστές, συστήματα προβολής και διαδραστικούς πίνακες. Ανάμεσά τους είναι 57 Δημοτικά Σχολεία, εκ των οποίων δύο Σχολεία Ειδικής Αγωγής, το Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας, αλλά και άλλα οκώ Λύκεια - έξι Γενικά και δύο Επαγγελματικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης, δήλωσε πως «στον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια η στήριξη της νεολαίας αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητά μας. Με αφορμή τη διεξαγωγή του EKO Acropolis Rally  στη Λαμία, προχωρήσαμε σε ενίσχυση της τεχνολογικής υποδομής σχολείων της Φθιώτιδας, ώστε οι μαθητές της περιοχής να έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν τα εκπαιδευτικά οφέλη που προσφέρει η τεχνολογία του σήμερα. Ο Όμιλός μας συνεχίζει να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας για βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας, επενδύοντας με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στο αύριο της χώρας και στις επαγγελματικές προοπτικές των νέων μας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισήμανε πως «ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια αποφάσισε να προχωρήσει και φέτος σε μία εξαιρετική πράξη υψηλής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, υιοθετώντας σχετική πρότασή μου, μετά και από σχετική συνεργασία που είχα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. Ο εξοπλισμός παραδίδεται έγκαιρα στα σχολεία μας, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Όμιλο, τόσο για αυτή την πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους μαθητές μας και την εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και για την ταχύτητα υλοποίησης της πράξης».Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα