Αστιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2001 07:05
UPD:07:07

Ανοδικά κινείτο για τέταρτη συνεχή ημέρα ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνει η Advantest Corp. και άλλες μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ, καθώς υπάρχει αισιοδοξία ότι η εν λόγω βιομηχανία θα τονωθεί από την ανάκαμψη μετά την άνοδο του δείκτη Nasdaq στο Χρηματιστήριο της Wall Street, o oποίος έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 3,5 μηνών. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Canon Inc. κινήθηκαν ανοδικά, μετά την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών της χώρας, για λιγότερο ισχυρό γιέν. Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 0,7% φθάνοντας στις 11.139,92 μονάδες.

Αντιθέτως πτώση 27,59 μονάδων, στις 11.364,37 μονάδες, εμφάνιζε ο δείκτης Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χογκ Κογκ, μετά από κέρδη της τάξης του 2% τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Πίεση δεχόντουσαν σήμερα και οι μετοχές που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Σεούλ. Ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 0,24% και είχε διαμορφωθεί στις 672,40 μονάδες, μετά από άνοδο συνολικά 40% που σημείωνε από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο World Trade Center της Ν. Υόρκης, μέχρι πρότινος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα