«Ποντάρουν» στα θετικά

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008 00:01

Σε θετικό έδαφος άνοιξε χθες η Wall Street ακολουθώντας την ανοδική πορεία των μετοχών σε Ευρώπη και Ασία. Οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq παρουσίαζαν νωρίς το απόγευμα κέρδη περίπου 2% με τους αναλυτές πάντως να μην αποκλείουν επανάληψη των έντονων διακυμάνσεων, που είχαμε την περασμένη εβδομάδα, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η κατάθεση του Μπεν Μπερνάνκι στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο διοικητής της FED από την αρχή της ομιλίας του παραδέχθηκε ότι η οικονομία θα παραμείνει εξασθενημένη για αρκετά τρίμηνα και τόνισε την ανάγκη για ένα δεύτερο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων, με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης.

Στη Γηραιά Ήπειρο οι νέες παρεμβάσεις κυβερνήσεων για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα, η βελτίωση των συνθηκών στις πιστωτικές αγορές, αλλά και μία σειρά από καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα, όπως της Ericsson, τόνωσαν το ηθικό των επενδυτών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης παρουσίαζε άνοδο 2,5% διευρύνοντας έτσι τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας. Η ING είδε τον τίτλο της να κάνει άλμα άνω του 20% μετά την ένεση ρευστότητας 10 δισ. ευρώ από την ολλανδική κυβέρνηση. Θετικό ήταν το κλίμα και στις αγορές της Ασίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα